6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Belediye sarayı Mart'ta açılıyor

KAHRAMANMARAŞ BELEDİYE SARAYI MART SONUNDA HİZMETE AÇILIYOR

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, inşaatı bitme aşamasına gelen Belediye Hizmet Binasının Mart ayı sonu itibariyle hizmete gireceğini belirterek, "Şehrimize yüz yıl hizmet edecek bir bina yaptık" dedi.

2 yıl önce 20 milyon 474 bin TL'ye ihale edilerek inşaatına başlanan Kahramanmaraş Belediye Hizmet Binası'nda çalışmalar son noktaya geldi. Kaba inşaatı tamamlanan ve çevre düzenlemesine başlanan 38 bin 500 metrekare alana kurulu binanın tamamlanmasıyla birlikte, tüm belediye birimleri bir arada toplanacak.

Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Uzunlar ve projeyi hazırlayan İnşaat Mühendisi Özgür Karakaş'ın da katıldığı gezide yapılan çalışmalar hakkında basın mensuplarına bilgiler veren Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, binanın Türkiye'de bir benzerinin olmadığını ifade etti. İnşaatı gezen herkes tarafından takdir edildiklerini belirten Poyraz, binanın yüz yıl boyunca Kahramanmaraş halkına hizmet verebilecek nitelikte olduğunu dile getirdi.

Binanın inşaatında beyaz beton kullanıldığını kaydeden Poyraz, "Binamız adeta bir kanaviçe motifi gibi işlenmiş durumda. İnşaatta Türkiye'de bile çok az kullanılan beyaz beton kullanıldı. Gerçekten bu büyüklükte eşine az rastlanılacak bir bina oldu. Yine içerisi de vatandaşlarımızın işlemlerini en kısa sürede tamamlayacağı şekilde dizayn edilecek. Artık sona geldik, çevre düzenlemesine başlıyoruz. Küçük eksiklikler var. Onları da tamamladığımızda Mart ayı sonu itibariyle hizmete girecek. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, vatandaşlarımıza hayırlı olsun diyorum" dedi. Başkan Poyraz, 450 araçlık otoparka sahip olan binanın 2 ana bölüm üzerine kurulduğunu belirterek, bu bölümlerden birini finans merkezi olarak düşündüklerini sözlerine ekledi.

Projenin sahibi İnşaat Mühendisi Özgür Karakaş ise, binanın depreme dayanıklı olarak inşa edildiğini ifade ederek, "Kahramanmaraş birinci derece deprem bölgesi. Bu nedenle binanın büyük kısmanda beyaz beton kullanıldı. Bu betonun diğerinden farkı, depreme karşı yüzde 20 daha dayanıklı olması. Bu beton Türkiye'de de çok az inşaatta kullanıldı. Ama bu kadar büyük çaptaki bir binada ilk kez kullanılıyor. Ayrıca beyaz betondan dolayı dış tarafa yeni bir kaplama yapılmaya gerek kalmıyor, yani kendi dokusu ile kullanılıyor. Tamamlandığında kente önemli bir eser olarak kalacağını düşünüyorum" diye konuştu.

KAHRAMANMARAŞ BELEDİYE SARAYI MART SONUNDA HİZMETE AÇILIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2010 Çarşamba 12:46:00
Güncelleme :17 Şubat 2010 Çarşamba 14:18:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
nil IP: 193.255.96.xxx Tarih : 18.02.2010 08:42:17

Belediye binasının yanlış yere yapıldığını düşünüyorum. Yıkılan bina hizmete farklı bölümlerde devam etmeli yeni bina daha nezih bir ortama yapılmalıydı.