1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Belediyeden okullara bakım

Kahramanmaraş Belediyesi merkez ilçeye bağlı 22 okulda çevre düzenlemesi yaptı. Eğitime katkılarının her zaman devam edeceğini belirten Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, "Eğitime katkı geleceğe katkıdır" dedi.

Kahramanmaraş'ta eğitim-öğretim veren okullardan bazılarının talepte bulunmasının ardından Kahramanmaraş Belediyesi 22 okulda çevre düzenlemesi yaptı. Düzenlemeler kapsamında okullara toplam 8319 metre kare parke döşemesi yapılırken, çalışmalar yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan tamamlandı.

Eğitim camiasına katkılarının süreceğini belirten Başkan Poyraz, belediyenin en önemli hizmetlerinden birinin de eğitim camiasına yönelik yapılan çalışmalar olduğunu söyledi. Poyraz, yapılan kültürel yayınlarla şehrin edebi gelişimine katkı yaptıklarını dile getiren Poyraz, yapılan okul ve dersliklerle de geleceğin aydınlatıldığını ifade etti.

Poyraz, "Şehrimizin derslik sorununun çözümü için geçtiğimiz senelerde Eyüp Sultan Mahallesine bir İlköğretim Okulu yaptık. Bunun yanı sıra eğitim kurumlarında ihtiyaç hissedilen fiziki düzenlemelere gitme kararı aldık. Elimizi taşın altına koyduk ve bugüne kadar birçok okulumuzda çeşitli düzenlemelere gittik. Şehrimizin daha düzenli gelişimi, insanımızın sağlıklı mekânlarda eğitim görmesi ve her şeyden önemlisi geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bulundukları okulların daha sağlıklı olması için başlattığımız düzenleme çalışmaları devam ediyor. 2009 yılı itibariyle 22 okulun bahçe düzenlemesini gerçekleştirdik. Kimi okulda parke döşeme, kimi okulda yeşillendirme gerçekleştirdik. Eğitim kurumlarımızın daha bakımlı olması çabası içindeyiz. Biliyoruz ki, eğitime katkı geleceğe katkıdır. Kahramanmaraş Belediyesi olarak geleceğimize ışık tutuyoruz" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 16:09:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?