1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Besihaneciler yol kesti!

Kahramanmaraş'ta tarlalarından geçen yolun kayıtlarda görünmemesi nedeniyle ruhsat verilmeyen besihaneleri yıkılan vatandaşlar, geçici bir süre yolu trafiğe kapadı.

Kahramanmaraş-Gaziantep Karayolu üzerindeki merkeze bağlı Yusuf Hacılı köyünde tarlalarından geçen yolun kayıtlarda görünmemesi nedeniyle ruhsat verilmeyen besihaneleri yıkılan besihane sahipleri, geçici bir süre yolu trafiğe kapadı.

Tarlalarının her iki tarafındaki yol girişini, briketler, tahtalar ve arabalarla oluşturdukları bariyerle kapatan vatandaşlar, istekleri yerine gelinceye kadar yolu trafiğe açmayacaklarını söylediler. Bunun üzerine bölgeye gelen jandarma ekipleri ve kum ocağı sahipleri tarla sahiplerini ikna etmeye çalıştılar. Kum ocağına giden kamyonların uzun kuyruklar oluşturduğu eylem 3 saat sürerken, kum ocağı sahibi Ali Sercan Saraylı tarla sahibi Mehmet Ali Tilki'yi ikna ederek Pazar gününe kadar müsaade aldı.

Jandarmanın geniş güvenlik önlemleri aldığı eylemin sonunda vatandaşlar yolu trafiğe açarken, kum ocağı sahibi Saraylı başka bir yerden yol açacağını söyledi.
Tarla ve yıkılan besihanenin sahibi 6 çocuk babası Mehmet Ali Tilki, bütün evraklarının olmasına rağmen besihanesine ruhsat alamadığını belirterek:
"Buraya ruhsat alamıyoruz niye, yol yok. Bütün her şey evraklar sağlam, sade imza yok. Burada yol yok diye ruhsatın imzasını atmıyorlar. Oradaki yolu kum ocağı kullanıyor. Yıkım yaptılar, yıkım yaptıktan sonra biz de yolu kapattık. Tarla bize ait, tapumuzun içinde. Yıkım yapmalarının sebebi ruhsat yok, kaçak yapı görünmesi. Şu anda bize kapatın yolu, sürün dediler Özel İdare yetkilileri" dedi.

Diğer yandan besihane sahibi Tilki'nin Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İngilizce Öğretmenliği bölümü 2. sınıf öğrencisi olan kızı Esra Tilki, besihanenin briketlerini elleriyle taşıdığını ifade ederek, "Ben bu briketleri tek tek elimle taşıdım, yaptım. Kolum, bileklerim ağrıyarak ÖSS'ye girdim. Hatay'da İngilizce öğretmenliği okuyorum şu anda. Ama bunlar engel olmasa kim bilir şimdi nerede olacaktım. Benim 13 yıllık o kadar emeklerim gitti. Ben burada o kadar yağmurun altında uyudum. Onlar sıcak yataklarında yatarken, burada yağmur yağıyordu bizim üstümüze. Burada tozun, toprağın altında kaldık. Buradan toz toprak geçiyor, hiç kimsenin umurunda değil. Asfalt yapın diyoruz yapmıyorlar. Kimse bir şey yapamıyor, ruhsatı alın dediler, proje çizdirin dediler, hepsini yaptırdık, daha ne yapalım. Daha ne istiyorlar bizden. Ben daha kaç yıl çekeceğim, benim iki tane kardeşim, buradan, ta ortaokula yürüyerek gidip geliyor. 2 senedir burada rezillik çekiyorlar. Bir tanesi ÖSS'ye daha bu sene girdi. Çocuk eczacılık bekliyordu, çok düşük puan geldi. Niye? Bu rezilliğin, çamurun içinde oldukları için. Niye, bize inşaatımızı yaptırmıyorlar? Bizi hiçbir şey yaptırmıyorlar" diye konuştu.
Jandarma konuya ilişkin tutanak tutarken, yolun açılmasıyla birlikte trafik normale döndü ve kalabalık olaysız şekilde dağıldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 12:06:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?