4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Binnur ve funda okuyabilecek

BİNNUR VE FUNDA OKUYABİLECEK

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğü, yaşları ilerlediği için ilköğrenimlerini tamamlayamayan 17 yaşındaki Binnur Yürek ve 18 yaşındaki Funda Çatallar'ın eğitimlerini sürdürebilmesi için gerekli tedbirleri aldı.

Pazarcık ilçesine bağlı Yukarıhöcüklü köyü Elifler Obası'nda yaşayan Binnur Yürek ve Funda Çatallar, köylerine ilköğretim okulunun geç yapılması nedeniyle ilköğretime geç başladı. İkin genç kız, 3. sınıfa geldiklerinde ise yaşlarının ilerlemesi ve çevreden gelen baskılar sonucunda okulu bırakmak zorunda kaldı. İki genç kızın okuma isteklerinin medyada yer bulması ve Başbakana mektup yazmaları üzerine Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü konuya el attı. Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nas'ın talimatıyla genç kızların eğitimlerini sürdürmesi için komisyon kuruldu.

Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Mustafa Anteplioğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Nas'ın imzasıyla konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, genç kızların 1. ve 2. kademe okur-yazarlık kurslarını tamamlamalarının ardından ilköğretimlerine devam edebilmeleri için gerekli tedbirlerin alınacağı bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Okulu olmayan bahse konu Yukarıhöcüklü köyü Elifler bağlısına 2005 yılında iki derslikli okul yapılmış, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılında hizmete açılmış, o günden bu güne kadar kesintisiz olarak eğitim-öğretime devam etmiş ve içinde bulunduğumuz 2010-2011 eğitim-öğretim yılında da 14 erkek, 16 kız olmak üzere toplam 30 öğrenciyle eğitime devam edilmektedir. Söz konusu bağlıya okul yapılıncaya kadar öğrenciler eğitim-öğretimden yoksun bırakılmamıştır. 1. ve 2. kademe öğrencileri Pazarcık Yatılı

İlköğretim Bölge Okulu'na yerleştirilmiştir. Ancak çocuklar YİBO'ya yerleştirilmesine rağmen söz konusu öğrenci velileri çocuklarını köylerine okul yapılıncaya kadar okula göndermemişlerdir. Bahse konu kişilerin mağduriyetinin giderilmesi için Pazarcık Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce bağlantıya geçilmiş, kişilerin 1 ve 2. kademe okur-yazarlık belgesi alabilmeleri için komisyonlar oluşturulmuş olup, 1. ve 2. kademe belgeleri verildikten sonra da açık ilköğretim okuluna devam edebilmeleri için gerekli tedbirler alınacaktır."

İHA
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2011 Perşembe 11:57:04
Güncelleme :19 Şubat 2011 Cumartesi 18:08:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?