2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Bir günde iki intihar!

Kahramanmaraş’ta 4 çocuk annesi bir kadın ve fabrikada çalışan bir işçi, kendilerini iple asarak intihar etti.

Kahramanmaraş’ta birkaç saat arayla iki intihar olayı meydana geldi. İlk intihar olayı, öğle saatlerinde Serintepe Mahallesi 55. Sokak’taki ikamette meydana geldi. İddiaya göre 4 çocuk annesi Sultan Paksoy (38), kendini evinin dış kapısının girişine iple astı. Eve gelen talihsiz kadının kızı, annesini asılı vaziyette görünce ipleri keserek kurtarmaya çalıştı. Annesini yere indiren kızın feryadını duyan vatandaşlar, durumu 112’ye ve polise bildirdi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Paksoy’un hayatını kaybettiğini belirlerken, poliste olay yerini şerit içerisine aldı. Cumhuriyet savcısı ve olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmanın ardından Paksoy’un cesedi otopsi yapılmak üzere Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Sultan Paksoy’un, 1994 yılında Kahramanmaraş Müzesi’nde 2 bin civarında tarihi sikkenin çalındığı öne sürülen soygunda bıçaklanarak öldürülen bekçi Hasan Hüseyin Kesmegül’ün kızı olduğu öğrenildi. Cinayete kurban giden babanın ardından 18 yıl sonra kızının da intihar ederek hayatını kaybetmesi, ailenin yakınlarını üzüntüye boğdu.

FABRİKADA CANINA KIYDI

İkinci intihar vakası ise bir tekstil fabrikasında meydana geldi. Alınan bilgilere göre, fabrikada işçi olarak çalışan Bekir Baykuş (29), öğle yemeğinin ardından fabrikanın depo bölümüne geçerek kendini iple astı. Diğer fabrika işçilerinin Baykuş’u asılı vaziyette bulmasının ardından olay 112’ye ve polise bildirildi. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Baykuş’un hayatını kaybettiğini belirledi. Bu arada acı haberi alan Baykuş’un yakınları, fabrikaya gelerek olayın meydana geldiği bölüme girmek istedi. Güvenlik görevlileri ve polisin engel olmak istediği ölen işçinin yakınları ile güvenlikçiler arasında kısa süreli arbede yaşandı. Baykuş’un yakınları, “Nasıl hiç kimse görmeden bir insan kendini asıyor. Buna nasıl müsaade ediliyor” diyerek tepki gösterdiler.

İşçi yakınlarından birisinin içeri girmesine müsaade edilince tartışma kavgaya dönüşmeden önlendi. Evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenilen Baykuş’un psikolojik sorunları bulunduğu ve kısa süre öncesine kadar borçları nedeniyle maddi sıkıntı yaşadığı iddia edildi. Cumhuriyet savcısı ve polisin yaptığı incelemenin ardından Baykuş’un cesedi otopsi için Necip Fazıl Şehir Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bu arada fabrikanın tel örgüleri dışından olayı görüntülemeye çalışan basın mensupları, kene tehlikesine karşı önlem aldı. Tel örgülerin dışındaki otluk alanda bulunan gazeteciler, çoraplarını pantolonlarının üzerine çıkartarak keneden korunmaya çalıştılar.

iha
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2012 Çarşamba 18:23:37
Güncelleme :6 Haziran 2012 Çarşamba 18:27:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?