2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Birliğin suyu açıldı

Elbistan Asliye Hukuk Mahkemesi, Kalealtı Sulama Birliği’nin kesilen elektriklerinin yeniden açılması için karar verdi.

Karar gereğince sulama birliğine yeniden elektrik verilirken, tarlasındaki mahsulünün zarar gördüğünü iddia eden çiftçilerin zarar tespiti yapması istendi.

Çiftçilerin avukatı Mehmet Uzun, konuya ilişkin yaptığı açıklamada çiftçilerin yaşadığı mağduriyetin mahkeme kararıyla giderildiğini belirtti. Bu kararın biriken borçların ödenmeyeceği anlamına gelmediğini ifade eden Uzun, tüm çiftçilerin borçlarını zamanı geldiğinde ödemesi gerektiğini kaydetti. Uzun, şöyle konuştu:

“Elektrik kesintisiyle ilgili süreç devam ediyor. Bugün hukuki olarak çok güzel bir noktaya gelindi. Günlerdir çiftçi arkadaşlarımızın yaşadığı mağduriyet mahkeme kararıyla giderildi. Çiftçilerimizin duruma sahip çıkmasıyla bu dava bu noktaya geldi. Bundan sonrada gereken duyarlılığı ve özeni göstermemiz gerekiyor. Birbirimizin sorunlarına sahip çıkmalıyız. Çiftçi arkadaşlarımızın sorunlarına sahip çıkması gerekiyor. Yalnız şunu unutmayalım ki bu borçların ödenmeyeceği anlamına gelmiyor. Yine çiftçi arkadaşlarımız sorumluluklarını bilerek, borçlarını biran evvel ödemeleri gerekiyor. Bu sorun bir kangren haline dönüşmesin. Yılan hikayesine dönemesin.”

Çalış Köyü Muhtarı Hüseyin Polat ise yaşanan problemin çiftçi ve şirket arasında olmadığını ve tüm ilçe halkının konuya sahip çıkması gerektiğini dile getirdi. Elektrik dağıtım firması ile asla karşı karşıya gelmeyi istemediklerini kaydeden Polat, şu ifadeleri kullandı:

“Şuan elektrikler verilecek. Sulama yapılabilecek. Fakat sulama yapılması demek, elektrik borçlarının ödenmeyeceği anlamına gelmiyor. Yasal işlemler devam ediyor. İlerleyen günlerde yine kesinti olabilir. Yetkililer bu konuya el atmalıdır. KSB’nin sulama ücretleri çok fazladır. Çiftçiler çok fazla yıpranıyor. Bu konuya çözüm bulunmalıdır. Her sulama sezonunda bu şekilde sıkıntı yaşanmaması için yetkililerin bu konunun üzerinde bir çalışma yapması ve elektriği ucuza mal etmesini istiyoruz. Çiftçi çok mağdur. Umudunu geleceğini şuan ki tarlasına ektiği mahsule bağlamış durumdadır.”

iha
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2012 Salı 17:57:15
Güncelleme :26 Haziran 2012 Salı 17:59:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?