8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Çağla yiyen 29 öğrenci zehirlendi

Kahramanmaraş'ın Çağlayancerit ilçesinde 34 öğrenci, gıda zehirlenmesi nedeniyle hastaneye kaldırıldı. 

Edinilen bilgilere göre, Çağlayancerit ilçesi Başdevrişli İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören 34 öğrenciye teneffüs saatinde 2 arkadaşı, okulun yanındaki bahçeden topladıkları çağlayı ikram etti. 

Çağla yiyen öğrenciler, bir süre sonra baş ağrısı ve kusma şikayeti ile okul idaresine başvurdu. Öğrencilerden 29'u Pazarcık Devlet Hastanesi'ne, 5'i de Kahramanmaraş Devlet Hastanesi ile Tıp Fakültesi Hastenesi'ne kaldırıldı. Tıp Fakültesi'ne getirilen öğrencilerden Züleyha A. (14) ve Yeter A. (15) yoğun bakıma alırken, Devlet Hastenesi'ne kaldırılan Selma G. (14), Tuğba S. (15) ve Fidan Ş.'nin (14) sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. 

Zehirlenme olayını Türkoğlu ilçesinde haber alan Vali Mehmet Niyazı Tanılır, hastaneye gelerek öğrencileri ziyaret etti ve Sağlık Müdür Yardımcısı Mahmut Arık'tan bilgi aldı. 

Öte yandan, Türkoğlu ilçesine bağlı Beyoğlu beldesindeki Aşağısarılar İlköğretim Okulu'nda da 50 öğrencinin içtikleri sütten zehirlendikleri öğrenildi. Sağlık Müdür Vekili Mahmut Arık, öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirterek, "Her ihtimale karşı mobil sağlık aracını gönderdik. Arkadaşlar, endişelenecek bir durum olmadığını belirttiler" dedi.
İha
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2007 Cuma 20:18:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?