6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Çalıntı otoları satan şebeke çökertildi

Kahramanmaraş'ta, Türkiye'nin çeşitli illerinden çaldıkları otomobilleri trafikten çekme belgeli araç bilgileriyle değiştirmek suretiyle piyasaya sürdükleri belirlenen 9 kişilik şebeke, düzenlenen operasyonla çökertildi. 

Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, yakalanan 9 kişinin, çıkar amaçlı suç örgütü kurarak haksız kazanç sağlamak, oto hırsızlığı, sahtecilik, dolandırıcılık ve change oto suçlarını işlediklerini söyledi. 

Çelikbilek, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 4 aydır büyük özveriyle yürütülen çalışmalar sonucunda şebekenin tamamının çökertildiğini belirtti. Çelikbilek, operasyonda yakalanan Arif E., Yaver U., Savaş D., Melik D., Mehmet G., İbrahim K., Mehmet K., Ökkeş K. ve Mehmet K. adlı kişilerle birlikte İstanbul ve Gaziantep'ten çalınmış otomobiller ile yine çevre illerden çalınarak parçalanmış 4 adet otomobil olmak üzere 8 otomobilin ele geçirildiğini kaydetti. 

Otomobil sahiplerine ve otomobil satın almak isteyenlere de seslenen Çelikbilek, "Polise sormadan otomobil alıp canınızı yakmayın. Trafik şubesine gelerek satın alacağınız aracın sorgulamasını yaptırdıktan sonra araç alın. Otomobil sahiplerine ise özellikle araçlarını güvenli yerlere bırakmalarını tavsiye ediyoruz" dedi. 

Emniyet Müdürlüğü'nde suçlarını itiraf ettikleri öğrenilen zanlılar, adliyeye sevk edildi.
iha
Yayın Tarihi : 9 Kasım 2006 Perşembe 11:46:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ibrahim kamalak IP: 85.106.250.xxx Tarih : 10.11.2006 11:40:33
kardeşim bizde bu araba sevdası varken neye dikkat edeceğimize dikkat etmiyoruz. herkes kısa yoldan zengin olmaya çalışıyor. ama Allah (c.c) imanı dileyene rızkı istediğine verir.