4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Cenazelere klimalı tabut

CENAZELER KLİMALI TABUTLARLA TAŞINACAK

Kahramanmaraş Belediyesi, cenazelerin taşınması için 3 adet klimalı tabut aldı.

Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü, 60 kilogram ağırlığındaki mevtaların rahatlıkla taşınabilmesi ve evlerde elektrikle çalışabilen üç adet klimalı tabut ve tabutlar için birde invertör aldı. İnvertör ile uzak mesafeye herhangi bir araç üzerinde gidecek olan klimalı tabutun aküsündeki elektriği normal elektriğe çevirip güç kaynağı sağlayarak cenazelerin uzak mesafelere bozulmadan gönderilebilmesini amaçlıyor.

Belediye Sağlık İşleri Müdürü Emir İsmail Demir cenaze naklinde yeni bir yöntem olarak geliştirilen klimalı tabutlarda cenazelerin uzun süre korunabildiğini belirterek, “Bekletilen cenazelerin yaz aylarında sıcaktan etkilenerek bozulmaması için hastanelerde bulunan morgun bir benzeri olan klimalı tabutu, 'ev morgu' diye de adlandırabiliriz. Tabutun uç kısmındaki bölmeye yerleştirilen buzdolabı motoru ve tabutun içindeki petekler sayesinde cenaze muhafaza altına alınarak, sıcak havadan etkilenmiyor. Uzak şehirlerdeki veya yurt dışındaki yakınlarının yetişmesi için birkaç gün bekletilen cenazeler için gerçekten büyük bir ihtiyaçtı. İhtiyaç duyan vatandaşımız Belediyemizden klimalı tabutları alarak kullandıktan sonra tekrar Belediyemize iade edebilecek” diye konuştu.

Klimalı tabutlarla, özellikle yaz aylarında cenazelerini evlerinde bekletmek isteyen vatandaşların talepleri ile kanamalı cenazelerin korunması için önemli bir ihtiyacı karşılamış oluyor.

CENAZELER KLİMALI TABUTLARLA TAŞINACAK
İHA
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2011 Cuma 12:45:02
Güncelleme :25 Şubat 2011 Cuma 14:38:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?