4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Çevre için biraraya geliyorlar

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ÇEVRE İÇİN BİRARAYA GELİYOR

“Kahramanmaraş İçin Çevre Platformu” projesi tanıtıldı. Avrupa Birliği tarafından da desteklenen proje ile sivil toplum kuruluşlarının kentin sorunlarıyla ilgili karar süreçlerine aktif olarak katılımlarını ve çevre sorunlarına yönelik farkındalık oluşturmayı amaçlanıyor.

Bilgi İletişim Sanat Eğitim ve Kültür Gençlik Kulübü Derneği (BİLSEK) tarafından yürütülen projeye, başta TEMA olmak üzere kentte faaliyet gösteren 15 sivil toplum kuruluşu ile KSÜ, Aşık Mahzuni Şerif Ticaret Meslek Lisesi ve Kız Teknik ve Meslek Lisesi destek veriyor. 10 bin 940 TL bütçeye sahip proje ile 15 sivil toplum kuruluşundan 30 kişiye 24 saatlik kapasite geliştirme eğitimleri, Web sitesi hizmetleri, çevre konulu konferanslar ve çevre konulu platform oluşturulacak.

Proje sorumlusu Mehmet Köşk, Kahramanmaraş’ın doğal kaynaklar ve tarihi değerler açısından oldukça zengin olduğunu belirterek, proje hakkında teknik bilgiler verdi. Kentin sanayi alanında da önemli mesafeler aldığını dile getiren Köşk, şöyle konuştu:

“Yeraltı suları, ormanları, akarsuları, bitki çeşitleri ve yaban hayatı bakımında oldukça zengin ve nadide coğrafyalardan biri. Maalesef bu gün bu hızlı kentleşme ve sanayileşme topraklarımızı, doğamızı tehdit eder hale gelmiştir. Bu tehdidin farkına varan yöneticilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve halkımız acil tedbirlerin alınması gerektiğinin farkında, buna yönelik çeşitli gayretlerde bulunmakta ancak, çevrenin korunmasına yardımcı olacak tesislerin ve uygulamaların yüksek maliyetler getirmesinden dolayı bir türlü öncelikler sırasındaki yeri hep gerilerde kalmaktadır. Bu da maalesef ilimizi özellikle yeraltı ve yer üstü sularımızda ve tarım arazilerimizde çevre felaketine doğru sürüklemektedir.”

Kahramanmaraş İçin Çevre Platformu Projesi, çevreye karşı duyarlılığı olan kurumları bir araya getirerek kamuoyu ve ilgili tarafların farkındalığının artmasına katkı sağlamayı amaçladığını ifade eden Köşk, “Çevreyle ilgili tüm kesimlerin çözüm konusunda aktif olmalarını ve en kısa zamanda yaşanan çevre sorunlarının çözülmesine katkı sağlamayı amaçlamaktayız” diye konuştu.

SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ÇEVRE İÇİN BİRARAYA GELİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2011 Cumartesi 13:10:04
Güncelleme :16 Nisan 2011 Cumartesi 15:32:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?