6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Çıraklıktan patronluğa

ÇIRAKLIKTAN PATRONLUĞA

Kahramanmaraş'ta çırak olarak girdiği metal sektöründe 28 yılı geride bırakan bir iş adamı, girişimci ruhu ve bitmeyen çalışma azmi ile 100 kişinin istihdam edileceği 1 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Kahramanmaraş-Gaziantep Karayolu üzerinde faaliyet gösterecek olan Işılay Metal Fabrikası'nı, dostlarına ve metal sektörünün temsilcilerine verdiği iftar yemeği ile açan genç girişimci Ökkeş Sucu, gözünü yeni ufuklara dikti. 12 yaşında girdiği mesleğinde 28 yılı geride bırakan 40 yaşındaki Sucu, geçtiği badireli yolların ardından şu anda günlük 5 bin çelik çaydanlık üretebilen ve Türkiye'nin önde gelen markalarına üretim yapan bir firma haline geldi.

İşçilikten patronluğa uzanan hayat hikayesini anlatan evli ve 2 çocuk babası Sucu, sektörün kapısından çırak olarak girdiğini, kalfalık ve ustalığın ardından ise bu gün 100 kişiye istihdam sağlayan bir şirket haline geldiklerini söyledi. Hayatının her evresini çalışarak geçirdiğini dile getiren Sucu, "Tepeden inmedim. Alın terimle, dişimle tırnağımla kazıyarak bugünlere geldim" dedi.

Okunan dualar eşliğinde işyerinin açılışını yapan Ökkeş Sucu, "Bugün burada beni yalnız bırakmayan ve bu mutluğu benimle paylaşan sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KRİZLERİ YENEREK BUGÜNLERE GELDİ

Şu anda sadece yurtiçindeki seçkin çelik markalarına üretim yaptıklarını ifade eden Sucu, ilerleyen yıllarda ise kendi markalarını oluşturup ihracata yönelmeyi amaçladıklarını kaydetti. Mesleği için parmaklarını da bedel olarak veren Sucu şöyle konuştu:

"2001 yılı kriz dönemiydi. Bir yandan pres makinesinde çalışıyor, diğer yandan ödemem gereken çeki düşünüyordum. Tam bu sırada bir anlık dalgınlığım ile iş kazası geçirdim ve bazı parmaklarımı kaybettim. Ama hiçbir zaman çalışmaktan, yeni bir şey üretmekten yılmadım. İnşallah önümüzdeki yıllarda hedefimiz, üretim kapasitemizi, istihdamımızı artırıp, kendi markamızı yaratarak ihracata yönelmek."

ÇIRAKLIKTAN PATRONLUĞA
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 15:50:01
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 16:58:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?