3
Mayıs
2024
Cuma
KAHRAMAN MARAŞ

Dershanede panik!

Kahramanmaraş’ta içerisinde dershane bulunan bir binanın bodrum katında çıkan yangın kısa süreli paniğe neden oldu.

Alınan bilgiye göre yangın, Milli Egemenlik Caddesinde eğitim veren bir dershanenin de içinde bulunduğu binada meydana geldi. Dumanların dershane katlarına ulaşmasının ardından, yangın fark edilerek itfaiyeye haber verildi.
Olay yerine gelen Kahramanmaraş Belediyesi’ne bağlı İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, hemen yangına müdahale ederek büyümeden söndürdü.

Öte yandan dumanları fark eden ve sınıflarında ders gördükleri öğrenilen öğrencilerin bir kısmı binanın çatısına, bir kısmı ise binanın dışına çıktı. Henüz nedeni belirlenemeyen yangının, sigara izmariti ya da kalorifer kazanından çıkmış olabileceği öne sürüldü.

Dershane görevlilerinden Kemal Erkan, yangının kendilerine ait olmayan bir bölümde çıktığını belirterek, “Bodrum kat, bina girişi. Bize ait olmayan bir yer. Yerdeki kağıtlar filan tutuşmuş. Ciddi bir yangın yok. Tehlikeli bir durum yok. Birisi ateş mi yakıp attı, kağıt mı yaktı attı bilemiyoruz ama tehlikeli bir durum yok. Öğrenciler dersteyken oldu ama bodrum kat olduğu için öğrencileri etkileyen bir şey yok” dedi.

Bu arada, yangının ardından çevre sakinleri binanın yangın merdiveninin bulunmadığını ifade ederek, bu durumun öğrenciler açısından risk taşıdığını söylediler.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2012 Perşembe 17:03:45
Güncelleme :11 Mayıs 2012 Cuma 17:08:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?