6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Devlet tiyatrolarının 51. sahnesi açıldı

DEVLET TİYATROLARININ 51. SAHNESİ KAHRAMANMARAŞ'TA AÇILDI

Kahramanmaraş Devlet Tiyatrosu "Genç Osman" adlı oyunla perdelerini açtı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, güzel sanatlar içerisinde en canlı olan sanatın tiyatro olduğunu belirterek, "Güzel sanatların hepsini bir araya getiren başka bir sanat dalı yoktur" dedi.

Devlet Tiyatroları'nın 60. yılında sahne sayısını 60'a çıkartmayı hedefleyen Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü 51. sahnesini Kahramanmaraş'ta açtı. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde sahnelenen "Genç Osman" adlı oyunla sanatseverlere merhaba diyen Kahramanmaraş Devlet Tiyatrosu haftada 2 gün perde açacak.

Kahramanmaraş Devlet Tiyatroları'nın açılışına gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz, sanatların şahikası olan tiyatroyu Maraşlılarla buluşturduklarını ifade etti. Sanatın insan duygularının estetik bir değer açısıyla dışa vurumu olduğunu ifade eden Yılmaz, "Çünkü edebiyat, konuşma, hareket, müzik, dans, mimarlık, giyim ve makyaj gibi güzel sanatların birçoğu tiyatroda buluşur. Bir başka sanatta böyle bütün güzelliklerin bir arada oluğu zor görülür. Tiyatro hem söz, hem eylem sanatıdır.

Necip Fazıl'ın ifadesiyle 'tiyatro güzel sanatlar içinde bir zirvedir. Bir mistik aynadır.'Yani tiyatro güzel sanatlar içinde en canlı olanıdır" diye konuştu.

"İzleyicisi olmayan tiyatroyu yazmaya da oynamaya da gerek yoktur" diyen Yılmaz, sözlerini Muhsin Ertuğrul'un, "Seyircinin hükmü kesindir, temyize gitmez. Sözde kararda bundan dolayı millete aittir" sözleriyle tamamladı.

Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin ise, tiyatroyu yurt çapında yaygınlaştırmak için büyük gayret gösterdiklerini dile getirdi. Tiyatro sanatının kaynağının insan olduğuna vurgu yapan Bilgin şunları söyledi:

"Bugün ayrı bir heyecan ve mutlulukla, yeni bir sahneye, yeni bir yuvaya kavuşmanın mutluluğuyla karşınıza çıkıyoruz. Devlet Tiyatroları kurulduğu günden bu yana, özellikle de son yıllarda yurt çapında tiyatroyu yaygınlaştırmak için büyük bir uğraş vermektedir. Bugün Kahramanmaraş'la birlikte düzenli olarak perde açan 19. ilimize kavuşuyoruz. Bundan böyle her hafta farklı bir oyunla siz sevgili seyircilerimizle birlikte olmanın mutluluğunu yaşayacağız. Tiyatro sanatının asıl kaynağı insandır. Ondan

aldığını yine ona verir. Verirken de eğitir, eğlendirir, değiştirir, tiyatro insanları ayıran her şeyi bir yana atar. Buna karşın onları birbirine ortak eden her şeyi değerlendirerek birlikte yaşamanın yolunu öğretir."

Kahramanmaraşlı bürokratlar ve sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği açılışta, Vali Mehmet Niyazi Tanılır Müsteşar İsmet Yılmaz'a çiçek takdim etti. Daha sonra 80 kişilik Kahramanmaraş Devlet Tiyatrosu ekibi "Genç Osman" adlı oyunu sahneledi.

DEVLET TİYATROLARININ 51. SAHNESİ KAHRAMANMARAŞ'TA AÇILDI
DEVLET TİYATROLARININ 51. SAHNESİ KAHRAMANMARAŞ'TA AÇILDI
DEVLET TİYATROLARININ 51. SAHNESİ KAHRAMANMARAŞ'TA AÇILDI
DEVLET TİYATROLARININ 51. SAHNESİ KAHRAMANMARAŞ'TA AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 22:43:05
Güncelleme :13 Mart 2010 Cumartesi 09:03:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?