3
Mayıs
2024
Cuma
KAHRAMAN MARAŞ

Dinamitle kaya temizliği

Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde sürdürülen duble yol çalışmaları kapsamında yol kenarında bulunan kayalıklar, toplam 790 kilogramlık dinamit kullanılarak temizlendi.

Yol inşaatı çalışmalarında kullanılacak toplam patlayıcı miktarının da 25 ton olduğu kaydedildi.

Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihalenin ardından, bir süre önce Elbistan'da başlatılan 15 kilometreden oluşan duble yol çalışmaları sürüyor. İhaleyi alan İstanbul merkezli Dörtyol İnşaat AŞ tarafından yürütülen duble yol çalışmaları nedeniyle zaman zaman kayalık alanlar dinamitle patlatılıyor.

Yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki kayalıkların temizlenmesi hedeflenirken, işlemlerini yürüten patlayıcı uzmanı Ünal Yentür, “Bir kilometre gidiş, bir kilometre de geliş tarafı olmak üzere toplam 2 kilometre uzunluğundaki kayalık kısım patlayıcılar yardımıyla temizlenecek. Patlayıcı ile kayalıkları temizleme çalışmalarına bugün itibarıyla başladık. Patlayıcıları kayalıkların diplerine açtığımız deliklere yerleştirdik. 790 kilo patlayıcının yerleştirilmesinin ve gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasın ardından patlamayı gerçekleştirdik. Geriye kalan kısımlar da bu şekilde patlayıcılar yardımıyla temizlenecek ve bu iş sonunda yaklaşık 25 ton patlayıcı kullanmış olacağız” dedi.

Büyük bir gürültü ile patlatılan 790 kilo dinamitin ortaya çıkardığı toz bulutu ise Elbistan’ın her köşesinden görüldü. Patlatma nedeniyle yolun her iki yönünde de geniş güvenlik önlemi alındı. Patlamanın ardından iş makineleri yola savrulan kaya parçalarını temizlerken, yol çalışmaları kaldığı yerden devam etti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2012 Salı 18:30:03
Güncelleme :17 Temmuz 2012 Salı 18:32:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?