2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Dört mevsim muhteşem

Kahramanmaraş’ta uğur böceği kolonilerinin yaşadığı Uludaz Tepesi doğa tutkunlarının dört mevsim ilgisini çekmeye devam ediyor.

Amanos Dağları’nın doğu uzantısında bulunan Çimen Dağı Uludaz Tepesi hafta sonu Kahramanmaraşlı doğaseverleri konuk etti. Kahramanmaraş Doğa Sporları Kulübü (MADOSK) ve Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (KAFSAD) üyesi Özcan Baltacı, İsmail Nar ve rehber İbrahim Pekyardım ile eşliğinde Uludaz Tepesi’ne tırmandı.

Cumartesi günü Büyüksır Köyü Dağobası Mahallesi’nden başlayan tırmanışın 8 saat sürdüğünü ifade eden grup üyelerinden Baltacı, “Geceyi 2 bin rakımlı ormanlık alanın bitimine yakın yerde kamp kurarak geçirdik. Pazar saat 3 gibi Dağobası Mahallesine tekrar dönüldü. 2 bin 273 rakımlı Uludaz Tepesinin kış dağcılığı için sık olmayan ormanı, çığ riskini ortadan kaldırdığı gibi ağaçlar arasında rüzgardan korunmak için kamp alanı sunması, belirli bölgelerde bulanan içme suları, bu bölgeye yapılan tırmanışları kolaylaştırsa da zorlu bir parkurdur.” dedi.

Gece eksi 15 dereceye ulaşan soğuk ve 3 metre kar kalınlığı nedeniyle bu tırmanışların oldukça zor olduğuna dikkat çeken Baltacı, amatör dağcıları ve teknik malzemesi bulunmaya sporcuları uyardı.

iha
Yayın Tarihi : 7 Mart 2012 Çarşamba 14:31:21
Güncelleme :7 Mart 2012 Çarşamba 14:34:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?