1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Dünya Basın Özgürlüğü Günü kutlandı

3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü, Kahramanmaraş Anadolu İletişim Meslek Lisesi'nde düzenlenen programla kutlandı.

Anadolu İletişim Meslek Lisesi Konferans salonundaki program, basın özgürlüğü temalarını işleyen sinevizyon gösterisi ile başladı. Öğrencilere hitap eden Okul Müdürü Mehmet Köşk, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününün 1993 yılından bu yana kutlandığını söyledi.

Verdikleri eğitimle, öğrencileri mesleğe en iyi şekilde hazırladıklarını kaydeden Köşk, "Gelecekte basın sektöründe yer alacak siz değerli öğrencilerimize en iyi eğitimi vermeye çalışıyoruz. Şimdi görüyorum ki bu eğitimler boşa gitmiyor. Yaptığınız programlarla gelecekte iyi birer gazeteci olacağınızın sinyallerini veriyorsunuz. Görüyorum ki yavaş yavaş mesleki kimliklerinize kavuşuyorsunuz. Geleceğin gazetecilerinin 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü gününü kutluyorum" dedi.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Abid Vanlı ise basın mesleğinin zorluklarını anlattı. Gazetecilerin güç şartlarda mesleklerini yerine getirdiğini ifade eden Vanlı, basının bağımsızlığından günümüz şartlarında söz etmenin ise zor olduğunu söyledi.

Gazetecilerin ise tarafsızlığından söz etmenin mümkün olmayacağını belirten Vanlı; "Her gazetecinin muhakkak bir tarafı vardır. Aslolan gazetecinin tarafının halkın menfaatleri yanında olup-olmadığıdır. Gazetecinin tarafı her zaman doğruluk ve dürüstlük olmalıdır. Günümüz şartlarında gerçekten hem yerel, hem de yaygın basındaki arkadaşlarımız çok güç şartlar altında mesleklerini yerine getiriyorlar. Ne yazık ki onların bu şartlarının daha kolaylaştırılması için herhangi bir adım atılmıyor. İşte siz böyle bir ortamda bu mesleğe gireceksiniz. Bundan dolayı, bu güçlükleri aşmak ve başarılı birer gazeteci olmak için öncelikle bu mesleğe gönülden bağlı olmanız gerekiyor. Yani başarının sırrı, gazeteciliğe olan sevgidir" diye konuştu.

Vanlı, daha sonra öğrencilerin gazetecilikle ilgili sorularını cevaplandırdı. Öğrenciler sordukları sorularla Vanlı'ya bazen zor anlar yaşatırken, gelecekte başarılı birer gazeteci olacaklarının sinyallerini verdiler.

Programın sonunda öğrencilerin hazırladığı basın özgürlüğü pastası kesilerek, konuklara ve öğrencilere ikram edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 16:36:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?