2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Eğitime büyük enerji

Enerjisa Enerji Üretim A.Ş CEO'su Gerhard Wedam, yatırım yaptıkları bölgede önem verdikleri konuların başında çevre ve eğitimin geldiğini belirterek, "İlk amacımız çevreyi korumak. Ve siz gençler, siz yarının Türkiye'sisiniz ve bizim için çok önemlisiniz" dedi. Verbund - Sabancı ortaklığı olan Enerjisa, yatırım yaptığı Adana ve Kahramanmaraş'ta, baraj ve hidroelektrik santrali inşaatlarının devam ettiği Ceyhan ve Seyhan havzalarındaki 13 ilköğretim okulunda tadilat yaptırdı.

Enerjisa'nın sosyal sorumluluk projeleri kapsamında yapılan tadilatlarda Kahramanmaraş'taki Beşen, Beşen Demirkapı, Kertmen, Demirlik, Kürtül, Hacınınoğlu ve Yeniköy ilköğretim okulları onarılarak eğitim-öğretime kazandırıldı.
Yapılan çalışmalar nedeniyle Kertmen Köyü İlköğretim Okulu'nda bir tören düzenlendi. Öğrencilerin de hazır bulunduğu törende konuşan Enerjisa Enerji Üretim AŞ. CEO'su Gerhard Wedam, olmazsa olmaz olarak gördükleri iki konunun çevre ve eğitim olduğunu kaydetti. Türkçe yaptığı konuşmada çevre ve eğitim konularının altını çizen Wedam, tüm yatırımcı kuruluşları çevre için çalışmaya davet etti. Gençleri Türkiye'nin geleceği olarak gördüklerini ve büyük önem verdiklerini belirten Wedam, şöyle konuştu:

"Bugün burada bu fırsatı sizinle paylaşmaktan çok mutlu oldum. Bundan 1 yıl önce Ceyhan Nehri üzerinde hidroelektrik santrali projeleri başladı. O günden beri Hacınınoğlu, Sarıgüzel ve Kandil Projeleri için işlere başladık ve devam ediyor. Geçen 18 ayda Enerjisa kilometrelerce yeni yol, tüneller ve yeni santral binaları inşa etti. Santrallerimiz 2010, 2011 ve 2012'de devrede olacak. Bunların her biri, en yüksek çevre standardına uygun olacak. Demek istiyorum ki biz çevreyi korumayı çok istiyoruz. Yani Enerjisa çevreye çok bağlı. Hep beraber çevre için çalışacağız. Siz gençler Türkiye'nin geleceğisiniz. Siz yarının Türkiye'sisiniz ve bizim için çok önemlisiniz. Bugün küçük de olsa bu proje bizi bir araya getirdi. Yenilenen okullarda öğrencilerimizin daha iyi eğitim almasını diliyorum."

Enerjisa Üretim A.Ş. CFO'su Özlenen Aydın ise, eğitimi sosyal sorumluluk stratejisi alanlarında kabul ettiklerini ifade ederek, "Ceyhan ve Seyhan HES projelerimiz kapsamında çevre halkına kurumsal sosyal sorumluluk stratejimiz doğrultusunda ana alanlarından biri olarak belirlediğimiz eğitim alanında katkı sağlamayı amaç edindik. Bu amaçtan yola çıkarak belirlemiş olduğumuz 13 ilköğretim okulunu tamamlayarak eğitime kazandırmanın mutluluğunu bugün burada sizlerle birlikte paylaşıyoruz" dedi.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül de, Türkiye'de eğitim alanında son 6 yıl içerisinde geçmiş 50 yıllık döneme denk yatırımlar ve iyileştirmeler yaşandığını dile getirdi. Yapılan tadilatlardan dolayı Enerjisa'ya teşekkür eden Akgül, derslik sıkıntısı yaşanan Kahramanmaraş merkeze de bir okul yapılması için Enerjisa'ya talepte bulundu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Volkan Barış Göçmez, Enerjisa CEO'su Gerhard Wedam, ve Enerjisa CFO'su Özlenen Aydın tarafından okulun açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından öğrencilere çanta hediye eden Wedam, onlarla sohbet etti. Törenin ardından bürokratlar, firma yöneticileri, okul idarecileri ve öğretmenler hatıra fotoğrafı çektirdi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 22:44:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?