1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Ekinözü köylerine temiz kaynak suyu

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine bağlı Ortaören ve Çiftlik Köyleri, içme suyuna kavuşuyor.

Ortaören Köyünde 10 metreküplük su deposu inşaatı devam ederken 2 bin 200 metrelik isale hattı ile köyün tüm mezralarına temiz kaynak suyu ulaştırılacak. Çiftlik Köyünde de yapılan arama çalışmalarında sonuca ulaşılarak, 2 adet 50 metreküplük su deposu inşaatına başlandı. Döşenecek 11 bin metrelik isale hattı ile köydeki tüm evlere temiz içme suyu ulaştırılarak Çiftlik köyünün de su sorunu ortadan kaldırılacak.

Ekinözü Kaymakamı Mehmet Parlak, Ortaören Köyünde kullanılan suyun zamanla azalması ve tarım arazilerinin sulanması nedeniyle kirlenmesinden dolayı Medetsiz dağı eteklerinde yeni bir su bulduklarını belirterek, "Burada yeni bir kuyu açılarak daha temiz ve daha fazla suya ulaştık. Saniyede 8 litre su kapasitesi olan bu kuyumuzdan çıkan su Aşağı Ortaören ve Yukarı Ortaörene ulaştırılacak. Suyun depolanması için 100 metre küplük içme suyu deposu ve ishale hattı çalışmalarına başlandı. 2 bin 200 metre ishale hattı da döşenerek bu çalışmaları 1 Ağustos'a kadar tamamlamayı umut ediyoruz" dedi.

Çiftlik Köyünün su problemini çözmek için başlattıkları su arama çalışmalarının da olumlu sonuç verdiğini kaydeden Kaymakam Parlak, "Bu köyümüzde de içme suyu çalışmaları hızla devam ediyor. Saniyede 10 litre metreküp temiz su çıkartmayı başardık. Suyun depolanması için iki adet 50 metre küplük içme suyu deposu ve 11 bin metrelik isale hattı yapılacak. Çalışmaların sonunda Çiftlik Köyümüzün tüm mezraları bu kaynaktan çıkan içme suyundan eşit bir şekilde faydalanacaktır" diye konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2009 Salı 21:25:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?