1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Ekinözü'ne şarbon karantinası!

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde 2 kişide şarbon hastalığı görülmesi nedeniyle karantina uygulaması başlatıldı.

İddiaya göre, Leman T. (56) isimli kadın, hasta olduğu öne sürülen hayvanın kesimi sırasında eşine yardım etti. Bir süre sonra rahatsızlanan Leman T., Ekinözü Merkez Sağlık Ocağı'na gitti. Burada yapılan tetkiklerde parmak ucu şarbonu teşhisi konulan Leman T. hemen tedavi altına alındı.

Kesilen hayvanın bazı parçaları pay olarak Ayşe A. (35) isimli kadına verildi. Etten yiyen Ayşe A., fenalaşınca hemen Ekinözü Merkez Sağlık Ocağı'nda tedavi altına alındı. Durumu ağırlaşınca Kahramanmaraş Sütçü İmam
Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edilen Ayşe A., yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı.

Ekinözü İlçe Sağlık Grup Başkanı Süleyman Aktaş, şarbon hastalığının ortaya çıkmasının ardından durumu ağır olan Ayşe A.'yı (35) Kahramanmaraş'a sevk ettiklerini, durumu daha iyi olan Leman T.'nin (56) ise Ekinözü Merkez Sağlık Ocağı'nda müşahede altında tutulduğunu söyledi.

Aktaş, "Ortaya çıkan şarbon hastalığı nedeniyle Ekinözü İlçe Hıfzıssıhha Kurulu'nun aldığı kararlar doğrultusunda Ekinözü'nde karantina uygulaması başlatıldı. Bölgeye hayvan giriş-çıkışı ikinci bir açıklamaya kadar yasaklandı.Karantina süresinin yaklaşık 10 gün devam etmesi bekleniyor. Vatandaşlarımıza uyarımız kaşınma ve kabarma ile başlayan, daha sonra siyah yaraya dönüşen rahatsızlıkların başlangıcında vatandaşların vakit kaybetmeden en yakın sağlık merkezlerine başvurmaları gerekmektedir" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Ağustos 2009 Cuma 08:39:57
Güncelleme :28 Ağustos 2009 Cuma 08:53:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?