6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Elbistan'da eczacılar zirvesi

14. Bölge Kahramanmaraş Eczacı Odası Başkanı Mustafa Hüdayioğlu, eczacılığın her geçen gün kısırlaştığını söyledi. 

Elbistan İlçesi'nde, Kahramanmaraş ve Adıyaman eczacı odaları ile Eczacı Odası Elbistan-Afşin Temsilciliği üyeleriyle bir araya gelen Hüdayioğlu, bütün eczacıların özverili bir hizmet periyodu içinde olduğunu ifade etti. Hüdayioğlu, "Amacımız eczacıların birlik ve beraberliğinin desteklenmesidir. Bu bağlamda Elbistan'da geniş bir katılımla bir araya gelmenin uygun olacağını arzu ettik ve buna karar verdik. Mesleki sorunlar ve sıkıntılar konusunda istişarelerde bulunmanın önemini biliyoruz" dedi. 

Türkiye genelinde 47 adet eczacı odası olduğunu, kendilerinin 14. bölge olarak hizmet verdiğini açıklayan Hüdayioğlu, 380 adet kayıtlı üyeleri bulunduğunu söyledi. Kendi bünyelerinin dışında Sağlık Bakanlığı tarafından denetimlerin sıklıkla yapıldığını vurgulayan Hüdayioğlu, "Eczacılık kavramında her geçen gün farklı değişiklikler var. Bizim ilaç hizmeti sunumunun yüzde 91'i devlet politikası ile belirleniyor. Hem fiyatlarımız hem de satışlarımız devlet kontrolü altında. Yani bir bakıma eczacılık her geçen gün biraz kısırlaşmakta" dedi. 

Toplantıya Elbistan Kaymakamı Recai Akyel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Barış Kaya Taş, Cumhuriyet Başsavcısı Özden Doğan, Adalet Komisyonu Başkanı Yılmaz Parıltı, Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, İlçe Sağlık Grup Başkanı Refa Soydan ve eczacılar katıldı.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 15:26:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?