6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Elbistan'da şeker pancarı alımı başladı

Elbistan Şeker Fabrikası'nda 2006-2007 dönemi 22. şeker pancarı alımına başlandı. 

22. Şeker Pancarı Kampanyası döneminin başlaması nedeniyle Elbistan Şeker Fabrikası'nda bir tören düzenlendi. Törene, Elbistan Kaymakamı Recai Akyel, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ümit Kaya Taş, İlçe Emniyet Müdürü Ahmet Kılıç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ramazan Çelik, İlçe Müftüsü Ramazan Tolan, Pancar Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı ve iş adamı Halil Aslan, Şeker İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Yalçınöz, belde belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı. 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından söz alan Şeker-İş Sendikası Elbistan Şube Başkanı İsmail Yalçınöz, daha önceki kampanyaları çiftçi ve işçinin bayram havasında kutladığını belirtirken, şimdilerde kotaların düşmesi nedeniyle daralan ekim alanlarının çiftçi ve işçiyi rahatsız ettiğini ifade etti. Daha önceleri 6 ay olan kampanya döneminin bu sene 2 ayda tamamlanacağını belirten Yalçınöz, "'Kotaları kaldıracağız' diyenlerin bu sözlerini biran evvel yerine getirmesini bekliyoruz. İnşallah seneye kota kaldırılır. İşçi de çiftçi de o gün bayram eder" dedi. 

Gerek ekim döneminde, gerekse büyüme ve gelişme döneminde yaşanan olumsuzluklara bağlı olarak pancar tarımının olumsuz yönde etkilendiğini belirten Elbistan Şeker Fabrikası Müdürü Nihat Çalışkan ise, "2006-2007 yılı pancar alım kampanyasını başlattık. Elbistan Şeker Fabrikası olarak, ilk pancarı tesellüm ederek, fabrikamızın 22. alım kampanyasını gerçekleştirmiş olduk" şeklinde konuştu.
İHA
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2006 Cuma 09:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?