6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Emniyete 33 araç armağan edildi

Kahramanmaraş'ta sanayici ve iş adamları ve sivil toplum kuruluşları tarafından alınan 33 adet ekip otosu törenle emniyet müdürlüğüne teslim edildi. Düzenlenen törende ayrıca bir üst rütbeye terfi eden emniyet mensuplarına rütbeleri takıldı ve 11 polis mensubuna da takdirname ödülü verildi. 

Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek bir konuşma yaptı. Çelikbilek, Kahramanmaraş'ın her gün büyüyen bir kent olduğunu ve bu büyüme karşısında güvenlik güçlerinin araç ve gereç yönünden de güçlenmesi gerektiğini belirterek, "Emniyet Müdürlüğü'müze kazandırılan yeni ekip otolarıyla, yılda 170 bin YTL yakıt, 30 milyar bakım ve onarım masrafları olmak üzere toplam 200 bin YTL'lik bir tasarruf sağlaması hedeflenmektedir" dedi. 

Emniyet Müdürü Çelikbilek, terfi eden meslektaşlarının mutluluklarına katıldıklarını da belirterek, "Bir üst rütbeye terfi eden arkadaşlarım çok iyi biliyorlar ki görevleri, sorumlulukları bir kat daha arttı. Ben eminim ki, daha fazla heyecan ve görev azmiyle teşkilatımızın çatısını daha da yukarılara taşıyacaklardır" diye konuştu. Çelikbilek, emniyet müdürlüğüne araç katkısında bulunan Kahramanmaraşlı iş adamlarına ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış da yaptığı konuşmada, Emniyet Müdürlüğü'ne armağan edilen yeni araçların Kahramanmaraş'ta devlet ve vatandaş işbirliğinin en güzel örneği olduğunu belirterek, "Kahramanmaraşlılar bu alanda da kahramanlıklarını bir kere daha göstermişlerdir" dedi. Vali Atış, Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin en huzurlu kentlerinden biri olduğunu hatta ilk 5 il arasında bulunduğuna dikkat çekerek, "Bu seviyenin daha yukarılara çekilmesi için emniyetimiz ve jandarmamız çok daha aktif bir şekilde görevlerini yürüteceklerini gönülden inanıyorum" diye konuştu.
Törende bir üst rütbeye yükselen 22 emniyet mensubuna rütbeleri yetkililer ve eşleri tarafından birlikte taktı. Bu arada 11 polis memuruna da taktirname verildi. Törende ayrıca araç alınmasına katkıda bulunan hayırsever iş adamlarına plaket verildi. Yeni araçlar daha sonra kent merkezinde tur attı. Düzenlenen törene, Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış, Milletvekilleri Ali Sezal, Fatih Arıkan, Hanefi Mahçiçek, Belediye başkanı Mustafa Poyraz, Cumhuriyet Başsavcısı Muharrem Morgül, Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, İl Jandarma Komutanı Albay Ernail Keleş, TSO Başkanı Mehmet Balduk, Ticaret Borsası Başkanı Fatih Arıkan ve diğer ilgililer katıldı.
.
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2006 Çarşamba 08:28:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?