6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Emniyet'ten madde bağımlılığı semineri

Kahramanmaraş Valisi İlhan Atış, madde bağımlılığının "yok olmak" anlamına geldiğini belirterek, "Bu öyle birşey ki insanların kişiliklerini insan olmaktan çıkarır" dedi. 

Emniyet Müdürlüğü'nce düzenlenen "Madde Bağımlılığı ile Mücadele" konulu seminer, Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Seminerde konuşan Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, Türkiye'nin, doğu ile batı arasında ticaret ve kültür köprüsü olması münasebetiyle uyuşturucu madde kaçakçılığından yoğun olarak etkilendiğine dikkat çekti. Uyuşturucu ile mücadelede ailelere, okullara ve eğitmenlere büyük görev düştüğünü ifade eden Çelikbilek, uyuşturucu tacirlerinin bir numaralı hedefinin gençler olduğunu söyledi. Emniyet olarak uyuşturucu ile sonuna kadar mücadele edeceklerini vurgulayan Çelikbilek, Kahramanmaraş'ta 2005 yılında 48 narkotik olayının meydana geldiğini sözlerine ekledi. 

Vali İlhan Atış da, madde bağımlılığının "yok olmak" anlamına geldiğini kaydederek, "Madde bağımlılığı insanların kişilikliklerini insan olmaktan çıkaran bir olaydır. Burada en büyük görev okul yöneticilerine düşüyor. İkinci görev de halkı aydınlatan basın mensuplarına düşüyor. Halkı iyi aydınlatabilirsek, bu işle mücadele edebiliriz" diye konuştu. 

"Allah hiç kimseye madde bağımlısı biriyle yaşamayı nasip etmesin" diyen Vali Atış, "Bu öyle birşey ki başınıza gelmezse bilemezsiniz. Her saat, her an, her saniye ölüm demektir. Ayrıca uyuşturucunun da çok da uzak olmadığını bilmenizi istiyorum" şeklinde konuştu.
Daha sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nafiz Şahin, madde bağımlılığı ile mücadele konusunda bir sunum yaptı.
iha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2006 Cuma 10:02:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?