8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Engelli kadına haciz şoku!

Kahramanmaraş'ta, el ve ayakları tutmadığı için mağdur maaşı alan 43 yaşındaki Makbule Maraşlı, evlendiğini bildirmeyince 9 bin YTL'lik haciz şokuyla karşılaştı.

Yavuz Selim Mahallesi'nde yaşayan Makbule Maraşlı, küçük yaşta geçirdiği ateşli hastalık sonucu el ve ayaklarını kullanamaz hale geldi. Maraşlı, yıllar sonra mağdur maaşı almaya başladı. 1999 yılında Yılmaz Maraşlı ile hayatını birleştiren talihsiz kadın, mağdur maaşını almaya devam etti. Evlendiğini maaşını aldığı bankaya bildirmeyen Maraşlı, geçtiğimiz günlerde bankaya gittiğinde 9 bin YTL'lik haciz şokuyla karşılaştı.

Banka yetkililerinin TC kimlik numarasını öğrenmek istemesiyle başlayan işlemler sırasında Maraşlı'nın evlendiği ortaya çıkınca mağdur aylığı alamayacağı belirtildi. Her şeyden habersiz evin yolunu tutan Makbule Maraşlı, "9 yıl önce eşini kaybeden Yılmaz Maraşlı ile evlendim. Resmi nikah yaptırdık, ama bunun bankaya bildirileceğini bilmiyorduk. Ben maaşımı almaya devam ettim. Şimdi aldığımız parayı faiziyle geri istiyorlar. Zaten ben mağdur durumdayım. Eşim 64 yaşında ve hiçbir yerde çalışmıyor. Bu parayı ödememiz mümkün değil" dedi.

8 aylık bir bebeği bulunduğunu anlatan Maraşlı, "Bırakın bu kadar parayı ödemeyi, çocuğuma süt alamıyoruz. Defterdarlık'tan gelen yetkililer bu paranın mutlaka ödenmesi gerektiğini söylediler. Dikili bir ağacımız yok. Neyimizi alacaklar. Bu vaziyette cezaevine gönderirler herhalde" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 10:42:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat kulotu IP: 88.224.1.xxx Tarih : 6.10.2007 13:17:38

bu kadarda olmaz yani.