1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Engelliler Satranç Şampiyonası başladı

Türkiye Görme Engelliler Federasyonu tarafından düzenlenen Görme Engelliler Türkiye Satranç Şampiyonası Kahramanmaraş'ta başladı. Türkiye Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Mesut Dedeoğlu, hedeflerinin olimpiyatlarda başarı elde etmek olduğunu söyledi.

Batıpark Spor Salonu'nda düzenlenen ve 129 sporcunun katıldığı şampiyona, saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. Ardından bir konuşma yapan Türkiye Görme Engelliler Federasyon Başkanı Mesut Dedeoğlu, hedeflerinin bütün spor branşlarında başarılı olmak olduğunu söyledi.

Engelli sporcuların bir çok Avrupa ve Dünya şampiyonalarında başarılara imza attığını söyleyen Dedeoğlu, "Bundan sonraki hedefimiz ise olimpiyatlardan madalyalar ile dönmektir. Devletimizin bizlere karşı ciddi destekleri var. O destekleri boşa çıkartmadan döneceğimiz madalyalarla ülkemize gurur vermek istiyoruz" dedi.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır ise Türkiye'de engellilerin önündeki engellerin mutlaka kaldırılması gerektiğini dile getirdi. Tanılır, ''AB uyum süreci çerçevesinde özürlüler için önemli iyileştirmeler yapıldı. Yine engelli vatandaşlarımızın çok iyi bir teşkilatlanma içerisinde girdiklerini görüyoruz. Biz valilik olarak üzerimize düşeni her zaman yapmaya hazırız. Bundan sonraki süreçte de engelli vatandaşlarımız için yapılacak her hamle onların biraz daha topluma kazandırılması ve sportif anlamda başarı elde etmelerini sağlayacaktır. Tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından şampiyonaya katkılarından dolayı Mesut Dedeoğlu tarafından Vali Mehmet Niyazi Tanılır ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a birer plaket verildi. Ardından, Vali Tanılır ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, ilk hamleleri yaparak şampiyonayı başlattı. Şampiyonanın Pazar günü yapılacak ödül töreni ile tamamlanacağı bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mayıs 2009 Perşembe 18:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?