1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Engelliler valiliğe yürüdü

Engelliler Haftası nedeniyle Kahramanmaraşlı engelliler Valiliğe yürüdü. Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Hüseyin Kürşad Kırbıyık, çocukların gözlerinde gördükleri umudun kendilerine şevk verdiğini söyledi.

Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önünde toplanan çeşitli rehabilitasyon merkezi öğrencisi engelliler, öğretmenler ile engelli yakınları kortej halinde Kahramanmaraş Valiliğine yürüdü. Belediye Bandosunun da eşlik ederek marşlar çaldığı yürüyüşte, "Asıl körlük cehalettir", "En büyük engel, engellenmektir", "Engelli olmak kusur değildir" sloganları atan engelliler, ellerinde de, "Yapacaklarım sınırlı, ama ufkum geniş", "Tohum toprağa, özürlü topluma emanettir" yazılı dövizleri taşıdılar.

Engellilerin yürüyüşüne İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül ve şube müdürleri de katıldı. Valilik önünde öğrencilere hitap eden Akgül, eğitimde feda edilebilecek tek bir ferdin olmadığını söyledi. Akgül, "Özürlü olsun veya olmasın hiçbir öğrencimizi cehalete teslim edemeyiz. Tek bir engelli öğrencimiz için bile bu gün evine gidip eğitim veren öğretmenlerimiz var. Bu eğitime verdiğimiz önemin göstergesi. Buradaki engelli öğrencilerimizin gelecekte çok büyük işlere imza atacağına olan inancım tamdır" dedi.

Valilikte okul temsilcisi engelli öğrencileri kabul eden Vali Yardımcısı Hüseyin Kürşad Kırbıyık burada yaptığı konuşmada, "Yavrularımızın gözlerindeki umut bize şevk veriyor" dedi.

Engellilerin yaşamdaki yerini geliştirmek adına her geçen gün iyileştirmeler yapıldığını belirten Kırbıyık; "Bu günkü ziyaretiniz bize mutluluk verdi. Yürüyüşünüzün de çok güzel olduğu düşüncesindeyim. Ben gelecekte sizlerin çok güzel şeyler yapacağına inanıyorum. Bunun bir çok örneği var. Engelli olup da pek çok sağlıklı insanın yapamayacağı şeyleri başaran kardeşlerimiz var. İşte bu gün gözlerinizdeki umut bize şevk veriyor. Şunu da belirtmek isterim, engelli insan dünyanın bir gerçeği. Ülkemizde de yüz binlerce engelli insan var. Bu noktada kamuya düşen görevler var. Bu gün devletimiz engelli insanlarımız için çok büyük iyileştirmeler yaptı. Bu olumlu gelişmelerin gelecekte de devam edeceğini umut ediyor, hepinizin Engelliler Haftasını kutluyorum" dedi.

Toplantının sonunda Vali Yardımcıları Hüseyin Kürşad Kırbıyık ve Volkan Barış Göçmez engelli öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Engelliler haftası kutlamaları 16 Mayıs'a kadar çeşitli faaliyetlerle kutlanmaya devam edecek.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2009 Salı 14:50:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?