4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Erbakan'ın ismi bulvara verildi

ERBAKAN'IN İSMİ BULVARA VERİLDİ

Kahramanmaraş Belediye Meclisi, eski Başbakanlardan Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın isminin 5 kilometrelik bulvara verilmesini kararlaştırdı.

Belediye Meclisi'nin Mart ayı toplantısı, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz başkanlığında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda gündemde bulunan maddeler görüşülerek, karara bağlandı. Meclisin ilk gündem maddesinde açılış ve yoklamanın ardından eski tutanak özeti okundu. Kahramanmaraş Dağcılık Arama Kurtarma Telsiz ve Radyo Amatörleri Derneği'ne yer tahsisi yapılırken, Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren ağaç sökme makinesinin ücreti de değiştirilerek, bir ağaç için 320 TL fiyat belirlendi.

Bozulan yolların tamir edilebilmesi için birim fiyatlar da yeniden belirlenirken, mücavir alan dışı cenaze nakil ücretleri yeniden tespit edildi. İmar planı tadilat tekliflerinin de görüşüldüğü mecliste, gündem dışı madde olarak ise pazar günü hayatını kaybeden eski Başbakanlardan SP Genel Başkanı Necmettin Erbakan'ın isminin bir bulvara verilmesi görüşüldü. Toplantıda, Tük Telekom Kavşağı'ndan Kayseri yoluna kadar olan 5 kilometrelik bulvara Erbakan'ın isminin verilmesi oy birliğiyle kararlaştırıldı.

Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Erbakan'ın ülkenin yetiştirdiği önemli bir bilim ve devlet adamı olduğunu belirterek, "Milletimiz, merhum Erbakan'ın yaptığı hizmetleri hiçbir zaman unutmayacaktır. Bizler de Kahramanmaraş Belediye Meclisi olarak onun ismini şehrimizde yaşatmak istedik. Kendisine bir kez daha Allah'tan rahmet, ailesine ve milletimize başsağlığı diliyoruz" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2011 Çarşamba 11:29:04
Güncelleme :3 Mart 2011 Perşembe 12:38:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?