6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Eşini öldürene 20 sene hapis

Kahramanmaraş'ta, 10 ay önce kendisinden boşanmak isteyen eşini 20 bıçak darbesiyle öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. 

Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasında, tutuklu sanık Ömer Özgül hazır bulundu. Duruşmada pişman olduğunu söyleyen Özgül, "Neslihan'la konuşurken tartıştık. Neslihan'a bir tokat vurdum. Sonra o da bana vurdu. O masanın üzerindeki bıçağı eline alıp bana salladı. Birlikte yere düştük. Bıçağı elinden aldım, gözümü kapatarak bıçağı kaç kere salladığımı hatırlamıyorum. Uzun süredir eşimi ve çocuğumu görmediğim için psikolojim bozulmuştu. Pişmanım" dedi. Duruşmada, Cumhuriyet Savcısı Gürhan Aktaş, dosyanın tüm kapsamıyla tamamlandığını ve sanık Ömer Özgül'ün, "Kasten resmi nikahlı eşini öldürmek" suçundan TCK 82/1 maddesine göre cezalandırılmasını talep etti. 

Kahramanmaraş 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Dursun Altınöz de, Ömer Özgül'ün, "Kasten resmi nikahlı eşini öldürmek" suçundan TCK'nın 82/1 d maddesi gereğince müebbet hapis cezasıyla cezalandırıldığını, cinayeti haksız tahrik altında işlediğinden bu cezasının önce 24 yıla ardından suçunu mahkemede itiraf etmesinden dolayı bu cezasından da 1/6 oranında indirim yapılarak 20 yıl hapis cezasını oy birliğiyle verdiklerini açıkladı.
iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2006 Pazartesi 18:00:06
Güncelleme :14 Kasım 2006 Salı 10:12:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?