6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Filistin konvoyuna saldırılara tepki

Kahramanmaraş Platformu üyesi bir grup sendikacı, Özel İdare İş Merkezi önünde yaptığı protesto ile Mısır hükümetinin Gazze'ye gitmeyi amaçlayan yardım konvoyuna yaptığı müdahaleye tepki gösterdi. Ellerinde Filistin liderlerine ait posterler ve dövizlerle "Mısır şaşırma, sabrımızı taşırma", "Hamas'a selam, direnişe devam" sloganları atan grup sık sık tekbir getirdi.

Grup adına basın açıklaması yapan Avukat Yusuf Bülbül, sivil, barışçı, çoğulcu ve özgürlükçü bir sivil toplum hareketi olan konvoyun her geçtiği ülkeden çiçeklerle uğurlanmasına rağmen Mısır gibi Müslüman bir ülkede taşlarla karşılandığını söyledi. Mısır hükümetinin her türlü engellemelerinin ardından konvoya tüm dünyanın gözleri önünde taş, sopa ve biber gazıyla saldırdığını kaydeden Bülbül, çıkan arbedede 5'i ağır olmak üzere 50 kişinin yaralandığını öne sürdü. Bülbül şunları söyledi: "Mısır

hükümetinin sergilediği bu tutum göstermektedir ki, Filistin'deki ambargonun tek sorumlusu sadece İsrail değildir. Gazze'nin sadece İsrail tarafından kuşatılmadığı ve işgal edilmediği, Mısır'ın da bu zulme ortak olduğu artık herkes tarafından açıkça görülmüştür. Bu yardım konvoyunun girişine dahi tahammül edemeyen Mısır hükümeti, tarih boyunca bu kara lekeyi üzerinden atamayacaktır. Biz de Kahramanmaraş Platformu olarak, işgal ve ambargo altındaki kardeş Filistin halkının yanında olduğumuzu

bildiriyor, konvoyun geçine izin vermeyen Mısır hükümetini şiddetle kınıyoruz. Bizler inanıyoruz ki, büyük fedakarlıklarla oluşturulan ve içinde her milletten, her dinden ve her renkten vicdan sahibi insanların yer aldığı bu sivil, çoğulcu ve barışçı insanlık yürüyüşü Gazze'ye ulaşacaktır.

Şunu unutmamak gerekir ki, Filistin sadece Filistinlilerin ya da Müslümanların meselesi değildir. Filistin dünyanın en acımasız, en yıkıcı, en zalim devletine karşı, dünyanın en onurlu, en mütevazı, en kahramanca direnişini sergileyen bir mevzidir. Bu mevzi kaybedildiğinde sadece orada yaşayan Filistinliler değil, bütün insanlık kaybedecektir."

Bülbül, yaklaşık 800 kişinin bulunduğu konvoy içerisinde 9 da Kahramanmaraşlı bulunduğunu belirterek bunların sağ salim dönmeleri temennisinde bulundu.

Eylemin son bölümünde Ariş Limanı'nda bulunan konvoy içerisinde yer alan Kahramanmaraş İnsani Yardım Derneği Başkanı Süleyman Erayman ile de canlı telefon bağlantısı kurularak durum hakkında bilgiler alındı. Erayman, yapılan müdahalede çok sayıda kişinin yaralandığını belirterek, Mısır'ın konvoy içerisinde bulunan ambulansların bile geçişine izin vermediğini söyledi.

Grup, açıklamanın ardından sloganlar atarak, sakin şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 13:40:00
Güncelleme :6 Ocak 2010 Çarşamba 14:21:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?