6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Fuhuş çetesi çökertildi

DÖNÜŞ PARASI İÇİN FUHUŞA SÜRÜKLENDİLER

Kahramanmaraş'ta düzenlenen fuhuş operasyonunda 2 yabancı uyruklu kadına zorla fuhuş yaptırdıkları öne sürülen 5 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Antalya'da çeşitli otellerde çalışan F.B. (26) ve S.A. (21) burada tanıştıkları Moldovalı N.P. (29) ve İ.M.'yi (27) Kahramanmaraş'a gelmeleri konusunda ikna etti. Yanlarına aldıkları kadınlarla birlikte kente gelen F.B. ve SA. arkadaşları olan S.N. (22), Y.A. (22) ve Y.A. (25) ile irtibata geçerek kadınları pazarlamak için müşteri arayışı içerisine girdiler.

Yabancı uyruklu kadınlara fuhuş yaptırıldığı bilgisine ulaşan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Ahlak Büro Amirliği ekipleri ise zanlıları takibe aldı. Önceki geceyi Öğretmenevi'nde geçiren zanlılar Zübeyde Hanım Caddesi üzerinde müşterilerle buluştukları esnada düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

Türkiye'de otellerde çalıştırılmak amacıyla buraya geldikleri öğrenilen Moldovalı NP. ve İM.'nin hiç paraları kalmadığı, ülkelerine dönüş paralarını biriktirmek amacıyla fuhşa sürüklendikleri bilgisine ulaşıldı. Genç kadınlar emniyetteki işlemlerinin ardından Uluslar arası Göç Örgütü'ne teslim edilecek.

Soruşturmayı derinleştiren Kahramanmaraş Emniyeti olayın Antalya ve Moldova ayaklarını araştırırken, emniyetteki sorguları tamamlanan F.B, S.A, S.N, Y.A. ve Y.A, insan ticareti ve fuhşa aracılık suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2010 Çarşamba 16:56:02
Güncelleme :13 Ekim 2010 Çarşamba 17:08:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?