8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Genç kız yetiştirme yurdundan kaçtı

Kahramanmaraş'ta 1 yıl içerisinde 10 kez evden kaçan ve son olarak Kocaeli'de kalpazanların elinde bulunan 16 yaşındaki Tuğba Mercanlı, bu sefer de yerleştirildiği yetiştirme yurdundan kaçtı.

Sürekli evden kaçmasıyla ailesini perişan eden Tuğba Mercanlı, 2 ay önce Kocaeli'de kalpazanların elinde bulunarak Kahramanmaraş'a getirildi. Baba Hikmet Mercanlı, hastanede tedavi ettirerek kızıyla yakından ilgilenmeye başladı. Kahramanmaraş Valiliği'nin önerisiyle Kız Yetiştirme Yurdu'na yerleştirilen Tuğba Mercanlı, kaldığı yurttan da kaçarak izini kaybettirdi.

Yurt yetkililerinden "Kızınız kaçtı" haberini aldıklarını anlatan baba Hikmet Mercanlı, "Kocaeli'den geldikten sonra Tuğba'yı Gaziantep'e götürdük. Bir süre tedavi olduktan sonra eski yaşantısına döndü. 'Baba bir daha evden kaçmayacağım' diyordu. Daha önce kızımın evden kaçması ile Valilik'ten çok büyük yardımlar görmüştük. Son olarak Valilik, kızımın yurda yerleştirilmesi konusunda yardımcı oldu. Ancak kızımın yurttan da kaçtığını öğrendik. Aynı odayı paylaştığı arkadaşı ile kaçmış. Nereye gittikleri konusunda hiçbir bilgimiz yok. Hayatından endişe ediyoruz" dedi Kızının Kocaeli'de uyuşturucuya alıştırıldığını söyleyen Mercanlı, kızını görenlerin hemen karakola bildirmesini istedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2007 Salı 12:13:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?