2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Gençler Ata'ya söz verdi!

Kahramanmaraş'ta, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenlerle kutlandı.

Kahramanmaraş'taki törenler Atatürk anıtına çelenk sunulmasıyla başladı. Törende Vali Mehmet Niyazi Tanılır, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sezai Akgün ve Belediye Başkanı Mustafa Poyraz ile sivil toplum örgütleri Atatürk anıtına çelenklerini sundular. Çelenk sunma töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tamamlanırken, kutlamalara 12 Şubat Stadyumunda devam edildi.

Stadyumdaki kutlamalarda Vali Tanılır, Garnizon Komutanı Akgün ve Belediye Başkanı Poyraz, halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül, 19 Mayıs'ın, Atatürk'ün yaktığı kurtuluş meşalesinin Anadolu'da gönülden gönüle dolaştığı bir gün olduğunu söyledi.

Milli iradenin bugün de yaşatılması için özellikle gençlere büyük görevler düştüğünü kaydeden Akgül, "Bu tarihi günü sizlere bayram olarak armağan eden Başöğretmen Atatürk, sizlere hitaben; 'Birinci vazifen Türk İstiklalini ve Türk Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir' diyerek asli görevinizi belirtmiştir. Yine sizlere hitaben, 'Sizler yeni Türkiye'nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmaz' diyor. İşte bugünde unutmayınız ki vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır. Aldığınız görevleri en iyi şekilde yapmak zorundasınız" dedi.

Konuşmanın ardından, öğrenciler hep bir ağızdan Atatürk'ün gençliğe hitabesini ve gençliğin Ata'ya cevabını okudular. Geçit töreninin yapılmasıyla devam eden törenlerde kız ve erkek öğrenci kompozisyon grupları çeşitli gösteriler sundu.
Halk oyunları ekiplerinin de gösteriler sunduğu törenlerde, bazı öğrenciler sıcaklar nedeniyle fenalaştı. Fenalaşan öğrencilere statta bulunan ambulanslarda, sağlık görevlileri tarafından müdahale edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2009 Salı 12:31:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?