2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı açıldı

Doğu Akdeniz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı Kahramanmaraş'ta açıldı. Expoling Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin 4 iklimini yaşayan ender kentlerden biri olduğunu belirterek; "Kahramanmaraş, iklim çeşitliliği ile birlikte, tarım çeşitliliği ile de Türkiye'nin önemli illerinden bir tanesi" dedi.

Expolinf Fuarcılık tarafından düzenlenen Birinci Doğu Akdeniz Gıda, Tarım ve Hayvancılık Fuarı Kahramanmaraş Belediyesi Fuar Merkezi'nde (KAFUM) açıldı. Türkiye genelinden 100, Kahramanmaraş'tan ise 60 firmanın katıldığı fuarda, tarım ve hayvancılıkta gerçekleştirilen son yenilikler sergilenecek.

28-31 Mayıs tarihleri arasında gezilebilecek fuar için bu gün bir açılış töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Halk Oyunları Topluluğu bir gösteri sundu.

Başarılı firmaların plaketle ödüllendirildiği törende konuşan Expoling Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Erdoğan, Kahramanmaraş'ın tanıtım eksikliğini gidermek için fuarı bu kentte gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ın tarım potansiyeli bakımından Türkiye'nin önemli merkezlerinden biri olduğunu kaydeden Erdoğan, "Fuarın adına dikkat edersek, Birinci Doğu Akdeniz Gıda ve Tarım Fuarı. Neden Doğu Akdeniz kelimelerini bir araya getirdiğimizi soracak olursanız. Satış ve pazarlama ekibimiz Türkiye genelinde yaklaşık 3 bin 500 firmayı ziyaret etti. Bunlardan 3 bin tanesi Kahramanmaraş'ın tarım potansiyelinden bihaberler. Kahramanmaraş'ın 2 bin 500 rakımlı tepelerden, karlardan ve tarımla alakası olmayan arazilerden oluştuğunu zannediyorlar. Böylece öncelikle Kahramanmaraş'ı tanıttık. Bu gün bu 3 bin 500 firmadan 100 tanesinin bu fuarla buraya katılımını sağlamış olduk. Kahramanmaraş Türkiye coğrafyasındaki iklim özelliklerinin bir konsantresi olarak 4 iklimi bir arada yaşayan, iklim çeşitliliği ile birlikte, tarımsal çeşitliliğinde en yoğun olduğu illerden bir tanesi. Ayrıcı su potansiyeli bakımından da Türkiye'nin kendisine yeten bir ili olduğunu biz bu firmalarımıza anlattık. Sonuç olarak bu gezilerimizde Kahramanmaraş'ın tanıtım eksikliğini gördük ve elimizden geldiği kadar gidermeye çalıştık" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Vali Vekili Hüseyin Kürşat Kırbıyık da, fuarın kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirterek, yapılacak panelinde tarım sektörüyle uğraşanlar için büyük önem taşıdığını kaydetti.

Konuşmaların ardından fuarın açılışını Vali Vekili Hüseyin Kürşat Kırbıyık, Belediye Başkan Vekili Cevdet Kabakçı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı ve Zeki Erdoğan birlikte yaptı. Daha sonra konuklar fuardaki stantları gezerek ürünler hakkında bilgi aldı. Ayrıca, fuar etkinlikleri kapsamında tarım ve hayvancılık üzerine bir panel gerçekleştirileceği bildirildi.

Öte yandan, fuarın açılışının yapılacağı giriş kısmındaki otomatik kapı kurdele kesimi öncesinde arızalanarak açılmadı. Güvenlik görevlilerinin ve organizatör firması çalışanlarının uzunca süren çalışmalarına rağmen kapıdaki arıza giderilemezken, kurdele kesimini görüntülemek isteyen çok sayıda basın mensubu da kapı önünde uzunca bir süre beklemek zorunda kaldı.

Törenin sunumunu yapan sanatçı Mehmet Çepiç'te aksaklığın giderilmesi için girişimlerde bulunduysa da kapı açılmayınca, konuklar diğer girişe yönlendirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Mayıs 2009 Perşembe 17:37:59
Güncelleme :28 Mayıs 2009 Perşembe 17:58:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?