6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Göksun'da şenlik coşkusu

Göksun'a bağlı Çardak Beldesi'nde bu yıl 3.'sü düzenlenen Çardak Şenlikleri, festival havasında geçti.

Cuma günü akşam başlayan etkinliklerin ilk gününde, şenliklerin gerçekleşeceği alanlara çadırlar kuruldu. Kafkas usulü düğün eğlencesiyle başlayan etkinlikler, Düzce Kafkas Halk Oyunları Ekibi ve Anadolu Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileriyle devam etti.
Cumartesi günü yapılan ve Yağlıpınar Yaylası'nda gerçekleştirilen şenliklerin ikinci gününe; TBMM Başkan Vekili Nevzat Pakdil, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri M. Ali Bulut, Mehmet Yılmazcan, Ali Sezal, Elbistan Kaymakamı Recai Akyel, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, AKPİl Teşkilat Başkanı Av. Veysi Kaynak, Afşin Belediye Başkanı İrfan Gedikbaşı ve çok sayıda davetli yerlerini aldı. 

Konuşmaların ardından vatandaşlar, şenlik alanına kurulan kees kuuz, horç horç, ve zar zıg gibi eğlenceli oyunlara katılarak, unutamayacakları bir gün geçirdi. Şenlikte ayrıca; mızıka festivali, Çeçen fıkraları, yöresel yemek ikramı (Chepilgiş), Gürcü ekibinin müzik resitali, Çeçen türküleri, Çardak Halk Oyunları ekibinin gösterisi ve temsili Çeçen düğünü yer aldı.
İHA
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2006 Pazartesi 13:17:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erdal geyikçi-köçek IP: 85.98.191.xxx Tarih : 15.08.2006 18:34:36
Ne güzelki göksu ilçesi.kültürünü unutmamış bunuda değişik.kültüre sahip oyunlarıda getirerek.halkına güzel bir gün yaşatmışlar.gelecek nesillere örnek olmuşlar.inşallah kültürünü unutanlarada örnek olurlar.erdal gayikçi-KÖÇEK......!