1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Hasret Kurultayı 9 Ağustos'ta

Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasının ardından BBP Genel Merkezi tarafından 9 Ağustos Pazar günü düzenlenecek 1. Hasret Kurultayı'nın hazırlıkları devam ediyor.

BBP Göksun İlçe Başkanı Mehmet Kaya ve Göksun Alperen Ocakları İlçe Başkanı Abdullah Gürsoy, kazanın meydana geldiği bölgeye giderek hazırlıkları yerinde izledi. Kurultay öncesinde yol yapım çalışmaları ve çevre düzenlemesinin bitme aşamasına geldiğini söyleyen Kaya, tüm Türk Dünyasını kurultaya davet etti.
Kazanın meydana geldiği günden bu yana helikopterin düştüğü dağın isminin

Yanlış telaffuz edildiğini söyleyen Kaya, "Basında bu güne dek helikopterin düştüğü dağın adı hep Keş Dağları olarak söylendi. Ancak dağın adı Karayakup Dağı'dır. Biz bugünden itibaren dağın gerçek ismini kullanacağız. Ayrıca bu dağlara "Yazıcıoğlu Dağları" isminin verilmesi için çalışmalar sürüyor" dedi.
Göksun 1. Hasret Kurultayına tüm Türk Dünyasını ve tüm Müslüman topluluklarını davet eden Kaya, şöyle konuştu: "Kurultayımızı her yıl daha da kapsamlı bir hale getirerek uluslararası bir düzeye getireceğiz."

TÜRK DÜNYASININ KALBİNİN ATTIĞI YER OLACAK

Göksun Alperen Ocakları Başkanı Abdullah Gürsoy ise kurultay alanında yürütülen çalışmaların iki aydır devam ettiğini belirterek, desteklerinden dolayı valiye teşekkür etti.

Önümüzdeki yıllarda Göksun Kızılöz Köyü Karayakup Dağları'nın Türk Dünyasının kalbinin attığı bir yer olacağını anlatan Gürsoy, sözlerine şöyle devam etti: "Merhum genel başkanımız Türk dünyasının lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ruhunu her yıl şad ederek ölümsüzleştireceğiz."
 

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2009 Pazartesi 18:06:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?