6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Hastalara ücretsiz servis hizmeti

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü, Türkiye'de bir ilke imza atarak, "Ücretsiz hasta servisi" uygulamasını başlattı. 

Ücretsiz hasta servisinin tanıtımını yapan İl Sağlık Müdürü Sıtkı Güvenç, uygulamanın başlatıldığı bölgede basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Hedeflerinin hasta ile hekimi buluşturmak olduğunu söyleyen Güvenç, "Sağlık teşkilatının potansiyeli yüksek. Önemli olan bu potansiyeli harekete geçirerek kaliteli sağlık hizmeti sunabilmektir" dedi. 

Bu uygulamayı sağlık kuruluşunun olmadığı bölgelerde başlattıklarını anlatan Güvenç, "Amacımız nüfusun yoğun ve sosyo-ekonomik durumun zayıf olduğu mahallelerde sağlık hizmeti almakta zorlanan insanlara en iyi şekilde sağlık hizmetini götürebilmektir. Diğer yandan da sağlık ocaklarının asli fonksiyonlarını yapması sağlanıyor" diye konuştu. 

Uygulamanın 12 mahallede başlatıldığını kaydeden Güvenç, tahsis ettikleri servis araçları ile hastanın evden alınarak sağlık ocağına getirildiğini ve burada yapılan muayenenin ardından tekrar servis araçlarıyla evlerine bırakıldığını ifade etti.
Servis araçları ile evlerinden alınan hastalar ise, uygulamadan son derece memnun olduklarını dile getirerek, yetkililere teşekkür etti.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2006 Çarşamba 14:59:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?