4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Hastanede tatbikat heyecanı

HASTANEDE TATBİKAT

Elbistan Devlet Hastanesi’nde gerçekleştirilen yangın ve hasta kurtarma tatbikatı gerçeğini aratmadı.

Hizmet kalitesi standartları doğrultusunda her yıl sivil savunma birimi tarafından yapılan tatbikat yine nefesleri kesti. Hastane bahçesinde Elbistan Belediyesi'ne ait itfaiye aracının da katıldığı tatbikatta, önceden hazırlanan yanıcı maddelerin ateşe verilmesi ile çıkarılan yangını hastane personeli kısa süre içerisinde yangın tüpleriyle söndürdü. Tatbikatın ikinci kısmında ise senaryoya göre hastanede mahsur kalan yaralılar kurtarıldı.

Yangın alarmının verilmesi ile birlikte hastanede yatarak tedavi gören bir hasta görevliler tarafından 4. kata uzatılan itfaiye merdiveni ile kısa süre içerisinde tahliye edilerek bina dışına çıkarıldı. Ayrıca tatbikatta bir görevli içi hava dolu brandanın üzerine atladı. Gerçeği aratmayan tatbikat kapsamında kaza yapan araç içerisinde sıkışan bir yaralıda itfaiye ekiplerinin yoğun müdahalesi sonucu bulunduğu yerden çıkartıldı. Yangın ve hasta kurtarma tatbikatında itfaiye ekipleri ve tatbikata katılan hastane personeli tam not alırken, İtfaiye Müdürü Lütfi Demir, tatbikatın amacına ulaştığını ifade etti.

Devlet Hastanesi Başhekimi Murat Gönen’de, tatbikatın düzenlenmesinde emeği bulunan herkese teşekkür etti. Hastanede bulunan yangın tüplerinin tamamının kullanıldığı tatbikat sonucunda biten yangın söndürme tüpleri yenisi ile değiştirildi.

HASTANEDE TATBİKAT
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2011 Cuma 15:34:00
Güncelleme :2 Temmuz 2011 Cumartesi 15:26:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?