2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

Hava ambulansı hayat kurtardı

Kahramanmaraş'ta kalp ve solunum yetmezliği teşhisi konulan genç bir kadın, stadyuma inen 112 hava ambulansı ile Ankara'ya nakledildi.

Ambulans helikopterler hayat kurtarmaya devam ediyor. Aniden fenalık geçiren ve hayati tehlike taşıyan hastalar Kayseri'de konuşlu bulunan ambulans helikopterlerle, daha donanımlı olan hastanelere, vakit kaybetmeden sevk ediliyor.

Ambulans helikopterle hasta naklinin biri de dün Kahramanmaraş'ta gerçekleştirildi. Ev hanımı olan Leyla Cerit (31), kalp ve solunum yetmezliği hastalığı nedeniyle yaklaşık 1 hafta önce Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama hastanesinde tedavi altına alındı.

Dün, genç kadının aniden fenalaşması üzerine Kayseri'de konuşlu bulunan Sağlık Bakanlığı'na ait 112 ambulans helikopteri Kahramanmaraş'a çağırıldı. Genç kadın, 12 Şubat Stadyumu'na inen helikoptere bindirilerek Ankara Başkent Hastanesi'ne nakledildi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan İl Sağlık Müdürü Dr. Reha Hüdayioğlu, ambulans helikopterlerin önemine değindi. Hava ambulansı ile bu güne kadar dördüncü hasta naklini gerçekleştirdiklerini kaydeden Hüdayioğlu; "Sağlığı ciddi şekilde tehlikeye giren ve vakit kaybetmeden nakli gereken hastalarımız, hava ambulansı helikopterlerle çevre illere veya Ankara'ya gönderiliyor. Dün de kalp ve solunum yetmezliği teşhisi nedeniyle 1 haftadır tıp fakültesinde tedavi gören bir hastamız helikopterle Ankara'ya sevk edildi. Bakanlığımız tarafından bölgeye hizmet vermesi açısından Kayseri'ye konuşlandırılan bu ambulanslar sayesinde, hayatlar kurtarılmaya devam ediyor. Emeği geçen personel ve sağlık ekiplerimize teşekkür ediyorum" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2009 Cuma 19:01:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?