4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Hayata tutunmaya çalışıyor

4 ÇOCUĞUYLA HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR

Kahramanmaraş’ın Elbistan İlçesine bağlı Kalealtı Köyünde yaşayan Songül Kılınç, yokluklar içerisinde 4 çocuğuna iyi bir gelecek hazırlamaya çalışıyor.

Hayat arkadaşını geçen yıl kalp krizi sonucu kaybeden Songül Kılınç, maddi imkansızlıklar içerisinde hayata tutunmaya çalışıyor. Komşulardan gelen yardımlarla küçük çocukları İrem (14), Ufuk (11), Erdem (8) ve Ayşe’nin (6) ihtiyaçlarını karşılayan anne Kılınç, “Eşim öldükten sonra akrabalarımızdan gereken desteği görmedim. Kaymakamlıktan ve komşulardan aldığımız yardımlarla hayatımızı sürdürmeye çalışıyoruz. Devletin bize yapmış olduğu yardımda ne çocukların beslenmesine, ne eğitim nede onların giysi masraflarını karşılamıyor” dedi.

Komşulardan gelecek yemekleri muhafaza edecek bir dolapları dahi bulunmadığını ifade eden Kılınç, eşinin kardeşinin köye dönecek olması nedeniyle de evsiz kalma durumuyla karşı karşıya kaldıklarını belirtti. Kılınç, “Oturduğumuz ev eşimin kardeşine ait. Kendisi şehir dışına çalışmaya gitmişti. Evi bize vermişti. Şimdi oda köye dönmeyi düşünüyor. Onunda evi yok. Evden çıkmamızı istiyor. 4 çocukla birlikte ne yapacağım bilmiyorum. Şaşırmış durumdayım. Evde doğru dürüst hiç bir şeyimiz yok. Komşuların verdiği yemekleri muhafaza edeceğimiz bir buzdolabımız dahi yok. Ne yapacağımızı bilmiyoruz” diyerek yardım istedi.

Evin en büyük kızı İrem ise, babalarının ölümünün ardından yaşadıkları zorluklar nedeniyle annelerinin ve kardeşlerinin büyük sıkıntı çektiğini dile getirdi. İrem’in tek isteği ise derslerine daha iyi çalışmasına imkan sağlayacak yardımcı ders kitapları.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2011 Pazartesi 16:03:00
Güncelleme :7 Şubat 2011 Pazartesi 16:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?