4
Mayıs
2024
Cumartesi
KAHRAMAN MARAŞ

Hayata umutla bakacaklar

HAYATA UMUTLA BAKACAKLAR

Kahramanmaraş’ta yürütülen Umut Yıldızı 2 Projesi kapsamında eğitim gören 14 gence sertifikaları verildi. İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, “Bu gençlerimizi gelecekte ufkumuzda parlayan birer yıldız gibi görmek istiyoruz” dedi.

Umut Yıldızı Projesi, gençleri kötü alışkanlıklarından kurtarıp, aydınlık yarınlara taşımaya devam ediyor. Kimi zaman ailevi durumlar, kimi zamanda yanlış arkadaş çevreleri nedeniyle eğitimlerini tamamlayamayan gençler, proje kapsamında kurslara tabi tutularak meslek ediniyorlar. Valilik, Belediye ve Sivil Toplum Kuruluşlarının desteğiyle Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen projenin ikinci kısmında 14 öğrenci tekstil makineleri üzerine eğitim aldı.

Kursları başarıyla tamamlayan 14 öğrenciye Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, amaçlarının gelecekte bu gençleri iş sahibi yapmak olduğunu söyledi. Projenin ilkinde 38 gence eğitim verildiğini hatırlatan Aydın, ikinci proje ile de 14 gencin tekstil makineleri üzerinde ihtisas aldığını kaydetti. Aydın, şöyle konuştu:

“Bu gençlik Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençliktir. Biz bu gençleri gelecekte ufkumuzda parlayan birer yıldız gibi görmek istiyoruz. Bu çocuklarımız modern makinecilik konusunda gerekli beceriyi, gerekli ihtisası kazandırmıştır. Eğitim süreleri boyunca gerek mesleki ve gerekse de davranış bilimleri açısından gerekli önemli eğitim aldılar. Ancak takdir edersiniz ki eğitim bir süreçtir. Asla bununla bitmeyecektir. Yani beşikten mezara kadar bu gençlerimiz eğitime tabi tutacağız.”

Eğitimlerini tamamlayan gençlerin istihdamı konusunda sıranın sanayicilere düştüğünü belirten Aydın, bu gençlerin istihdam edilmeleriyle aldıkları eğitimin ve sertifikaların anlam kazanacağına dikkat çekti. Aydın, “Ben konunun önemine binaen gençlerimizi Kahramanmaraşlı işadamlarımızın takdirine bırakıyorum. Umarım gelecek süreçte en güzel işlerde istihdam edileceklerdir” diye konuştu.

Proje kapsamında eğitim gören gençlerden Hüseyin Yurttaş ise artık hayata bakış açısının değiştiğini dile getirdi. Babasını 4 yıl önce kaybettiğini ve yanlış arkadaş seçimleri nedeniyle zararlı madde bağımlısı olduğunu ifade eden Yurttaş, “Bir gün polis ağabeylerim evimize geldiler ve böyle bir proje olduğunu söylediler. Bende içinde bulunduğum buhrandan kurtulmak için polis ağabeylerimin teklifini kabul ettim. Kursumuz devam ettiği süreçte bize günlük 15 lira harçlık verildi. Bu parayla bile ailemin bütçesine katkıda bulundum. Çünkü iki küçük kardeşim ilköğretimde okumaktalar. Kurs süresince öğretmenlerimiz ve polis ağabeylerimiz bize yardımcı oldular. Bize bir baba ve ağabey şefkati ile yaklaştılar. İhtiyacımız olduğunda harçlık dahi verdiler. Ailemizden görmediğimiz desteği polis ağabeylerimizden gördüm. Bizler aldığımız eğitimle tekstil fabrikalarında çalışacak duruma geldik ve yeni bir sayfa açtık. Eski ortamımıza geri dönmemek için çalışacak iş istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, kursiyer gençlerin sertifikalarını verdi. Öte yandan projeye sağladıkları katkı nedeniyle Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Saçaklızade Vakfı Başkanı Ali Demirdöven ve bazı STK temsilcilerine plaket verildi.

HAYATA UMUTLA BAKACAKLAR
HAYATA UMUTLA BAKACAKLAR
HAYATA UMUTLA BAKACAKLAR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2011 Pazartesi 16:14:01
Güncelleme :17 Ocak 2011 Pazartesi 16:18:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?