6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

Hırsız diye yakalanmışlardı

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Bürosu dedektiflerinin, hırsız olduklarından şüphelenerek kimlik sorduğu 2 kız kardeşin terör örgütü PKK militanı olduğu belirlendi. Çok sayıda silahlı eyleme katıldıkları tespit edilen kız kardeşlerden birinin, internette tanışarak aşık olduğu genç için örgütün Kuzey Irak'taki kampından kaçtığı öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, şehir içinde hırsızlara karşı yoğun mücadele veren Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Bürosu ekipleri, davranışlarından şüphelendikleri 2 kadını takip etmeye başladı. Kahramanmaraş Valiliği önünde 2 kadını durduran ve kimlik soran polisler, kadınların kimlik bilgilerini sorgulayınca 2 kardeşin terör örgütü PKK militanı oldukları ve Erzurum DGM tarafından arandıkları ortaya çıktı. H.A. (Hatice Akkuş-32) ve N.A. (Necla Akkuş-28) isimli kadınlar gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. İfadeleri alınan kız kardeşlerin bugüne kadar bölücü örgüt PKK adına çok sayıda silahlı eyleme katıldıkları tespit edildi.
İnternette tanıştığı O.P'ye (Okan Pekeboy-35) aşık olarak örgütün Kuzey Irak'taki kampından kaçtığını ifade eden H.A. ifadesinde, Gaziantep'te medikal işiyle uğraşan O.P ile birlikte yaşamaya başladığını, işleri kötü gidince Kahramanmaraş'a yerleştiklerini, burada da bir süre medikal işiyle uğraşan O.P'nin iflas ettiğini anlattı.
H.A'nın ifadeleri doğrultusunda O.P. de gözaltına alınırken, H.A'nın Kahramanmaraş'a yerleştikten sonra İstanbul'da yaşayan kardeşi N.A'yı da bu kente çağırarak birlikte yaşamaya başladıkları belirlendi.
Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan H.A, N.A. ve O.P. adliyeye sevk edildi.
Öte yandan terör örgütü militanı oldukları belirtilen iki kız kardeşin katıldıkları eylemler şunlar:
"1994 Ağustos-1995 Ocak dönemi içerisinde Tendürek bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) karşı birçok silahlı çatışma eylemi, 1995 Ocak ayında sınır üzerinde TSK ile silahlı çatışma eylemi, 1995 Ağustos ayında Şemdinli'ye bağlı bulunan jandarma karakoluna karşı silahlı eylem, 1996 yılı ilkbahar aylarında Şemdinlı-Yüksekova bölgesinde 5-6 kez TSK operasyonlarında örgüt adına silahlı çatışma eylemi, 1996 yılı yaz aylarında Şemdinli-Yüksekova bölgesinde TSK'ya karşı 2-3 kez örgüt adına silahlı çatışma eylemi, 1996 yılı sonbaharında Türkiye'de bulunan BESOS'un bölgesindeki korucu köylerine 25-30 kişilik gruplarla 2-3 kez silahlı saldırı ve taciz eylemleri, 1997 Mayıs ayında güvenlik kuvvetlerince Zap bölgesine yönelik yapılan operasyonlarda çıkan çatışma eylemi, 1997 yılında TSK'nın Zagros ve Hakurki bölgelerinde düzenlediği büyük operasyonlarda örgüt adına silahlı çatışma eylemi, 1997 Ekim ayı başında Virane ve Bedevi Köyü'nde TSK'ya Kuzey Irak dönüşü pusu atma ve silahlı çatışma eylemi, 1998 Haziran ayında Yüksekova İlçesi Şemsina bölgesinde mayınlama eylemi, 1998 yılı yaz aylarında Şemsina bölgesinde TSK'ya yönelik silahlı çatışma eylemi, 1998 yılı yaz aylarında 2 asker ve 1 köy korucusunun şehit olduğu köy yollarına mayın döşeme eylemi, 1999 yılı Haziran ve Temmuz aylarında köy korucularına yönelik taciz eylemi."
.
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2006 Pazartesi 19:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?