8
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

Huzur evinde 'huzursuz' bekleyiş

Elbistan ilçesinde, hayırsever vatandaşların yardımıyla inşaatına 1995 yılında başlanan ve 4 yıl önce tamamlanan huzurevi, hizmete açılmayı bekliyor. 

Elbistan Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nuri Taphasanoğlu, her geçen gün büyüyen Elbistan'ın huzurevi ihtiyacını düşünerek 1995 yılında adım attıklarını söyledi. Hayırsever vatandaşların yardımıyla inşaatı tamamladıklarını anlatan Taphasanoğlu, "150 kişi kapasiteli olan huzurevi, yaklaşık 1 milyon YTL'ye mal oldu. Elbistanlı hemşehrilerimiz gerçekten büyük bir fedakarlık örneği gösterdiler. 4 yıl önce inşaatı tamamladıktan sonra içerisindeki bütün malzemeleri de yerleştirdik. Bütün odaları modern bir şekilde hazırladık. Ama maalesef o tarihten bu yana işletemiyoruz" dedi. 

İnşaat tamamlandıktan sonra gerekli yerlere müracaat ettiklerini belirten Taphasanoğlu, "Bize yeni bir yasa değişikliğinden bahsettiler. TBMM'de bu konuyla ilgili yasa çıkacağını söyleyerek huzurevlerinin belediyelere devredileceği yönünde bilgi verdiler. Biz de beklemek zorunda kaldık. Ancak o tarihten bu yana hiçbir gelişme olmadı. Öylece bekliyoruz" diye konuştu. 

Elbistan Belediyesi'nin huzurevine talip olduğunu vurgulayan Taphasanoğlu, "Belediye başkanımız huzurevinin işletmesine talip oldu. Hatta şirket kurarak 20 kişilik personel verebileceğini söyledi. Ama bu da olmadı" şeklinde konuştu. 

Elbistan Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Nuri Taphasanoğlu, son olarak Ankara'ya yazı yazdıklarını ve Kahramanmaraş İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü yetkililerinin huzurevinde incelemelerde bulunduğunu ifade etti.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2007 Çarşamba 13:45:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?