1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

İdamından önceki son fotoğrafı!

Eski Başbakanlardan Adnan Menderes'in 27 Mayıs 1960 ihtilalinden önceki, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı törenlerine katılmak üzere geldiği Kahramanmaraş'ta, çekilmiş bir fotoğrafı ortaya çıktı.

Fotoğrafın sahibi Cahit Pakdil, Menderes'in Kahramanmaraş'ı çok sevdiğini ve ihtilalden 3 ay önceki kurtuluş törenlerine katılmak üzere kente geldiğini söyledi.
Kahramanmaraş'ta yayın yapan yerel bir gazetenin haberine göre, Menderes'in Kahramanmaraş ziyaretinde halkın ona karşı büyük bir teveccüh gösterdiği belirtildi.

Gazeteye anılarını anlatan Pakdil, Adnan Menderes'in Kahramanmaraş'ı çok sevdiğini ve 27 Mayıs ihtilalinden üç ay önceki 12 Şubat 1960 tarihinde düzenlenen Kahramanmaraş'ın kurtuluş törenlerine geldiğini söyledi.

Pakdil, "O günlerde halkımız onu coşku ile bağrına basmıştı. Çok neşeliydi, bu fotoğrafı da tarihe not düşmesi açısından çekmiştim.Paylaşmak bu güneymiş" dedi. Menderes'in tüm Türk halkı tarafından da sevildiğini kaydeden Pakdil, "Ölümünden sonra doğan 37 bin çocuğa Menderes ismi verilmiştir. Bu da ona olan sevginin bir ifadesidir" diye konuştu.

Pakdil, ölmeden önce bu anıları paylaşmak istediğini ve bu nedenle fotoğrafları yayınladığını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Mayıs 2009 Çarşamba 15:54:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?