2
Mayıs
2024
Perşembe
KAHRAMAN MARAŞ

İki üniversite mezunu muhtar adayı

Kahramanmaraşlı iki üniversite mezunu Mustafa Özdemir, merkeze bağlı Topçalı köyüne muhtar adayı oldu.

Kahramanmaraş kent merkezinde yaklaşık 13 yıldır ulusal bir gazetenin temsilciliğini yürüten hem ziraat mühendisi, hem de endüstriyel elektronik bölümü mezunu Mustafa Özdemir, doğup büyüdüğü merkeze bağlı Topçalı köyüne muhtar adayı oldu.

Israrlı ve yoğun talepleri kıramadığını kaydeden Özdemir, seçim çalışmalarını ise yoğun şekilde sürdürdüğünü söyledi. Yaklaşık 250 haneli ve 850 nüfuslu Topçalı köyünün seçmen sayısının ise 540 olduğunu belirten Özdemir, şunları söyledi:

"Topçalı köyü Kahramanmaraş merkeze bağlı olmasına rağmen bugüne kadar hizmetten yararlanamamış. 22 yıllık su projesi olmasına rağmen halen suları akmıyor. Köyümüzün yolları stabilize olup, her gün bir araba çamurun içerisinde kalıyor ve traktörle çekilerek çıkartılabiliyor. Köyümüzün okulu var ama öğretmeni yok, sağlık evi var ebesi yok. Orman köyü olmasına rağmen, ormandan faydalanamıyor. Tüm bu olumsuzlukların yanında köyümüzün merası da yok. Halbuki köyümüzün geçim kaynağı çiftçilik ve besicilik üzerinedir. Köylülerimden gelen yoğun istek ve baskılar üzerine ve bu kadar sıkıntılara çözüm bulabilme amacı ile muhtar adayı oldum."

1972 yılında Topçalı köyünde dünyaya gelen Özdemir, ilkokulu köyünde bitirdikten sonra orta ve lise eğitimini ise kent merkezinde tamamladı. Malatya İnönü Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Endüstriyel Elektronik Bölümü'nden 1994'de mezun olan Mustafa Özdemir, daha sonra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünü de 2000 yılında bitirerek Ziraat Mühendisi unvanını aldı. 1994-96 yılları arasında Kahramanmaraş'ta bir radyo kuran Özdemir, bir gazetenin de yaklaşık 13 yıl temsilciliğini yürüttü.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 15:04:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Necmettin Özdemir IP: 188.3.202.xxx Tarih : 28.03.2009 11:13:07

Mustafa bey'in Köyümüzden aday olması Köyümüzün bitmek bilmeyen sorunlarına derman olacak olması bizide umutlandırdı. Bu fırsatı değerlendirebilirse Köyümüz kazanır. Değerlendiremezse de biz kaybederiz, Köyümüz Kaybeder. İnşaallah Kazanır.