1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

İl Genel Meclisi'nden ilk toplantı

29 Mart Yerel seçimlerinin ardından oluşan Kahramanmaraş İl Genel Meclisi ilk toplantısını yaptı.

İl Genel Meclisi Başkanlığı'na AK Parti Merkez İlçeden seçilen Ramazan Okumuş seçilirken, toplantıda konuşan Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, İl Genel Meclisi'nin yeni dönemde de önemli hizmetlere imza atacağını söyledi.

Saat 10.00'da Kahramanmaraş Valiliği önünde toplanan 41 meclis üyesi, Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulundu. Üyeler adına en yaşlı üye sıfatıyla Pazarcık Ak Parti İl Genel Meclis üyesi Osman Nuri Arıkoğlu anıta çelenk sundu.
Daha sonra İl Özel İdaresi'nde bulunan İl Genel Meclisi salonuna geçilerek gündemde görüşülen maddeler ele alındı. Toplantıda, en yaşlı üye Osman Nuri Arıkoğlu yasa gereği divan başkanlığına seçilirken, en genç iki üye de katip üyeliğe seçildi.

Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'da İl Genel Meclisi'ne katılarak, meclis üyelerini tebrik etti. Burada meclis üyelerine hitap eden Tanılır, yapılan yasal düzenlemelerle merkezi hükümetin görevlerini yerel yöneticilere devrettiğini ve İl Genel Meclislerinin daha da önem kazandığını söyledi.

29 Mart seçimlerinde İl Genel Meclisi'nin yüzde 70'inin yenilendiğini kaydeden Tanılır, "Geçen 5 yıllık dönemde İl Genel Meclisi üyelerimiz önemli hizmetlere imza attılar. Bu dönemde de inanıyorum ki oluşan meclisimiz bu çalışmaları devam ettirerek Kahramanmaraş'ı Türkiye illeri arasında daha güzel yerlere getirmek için çalışacaklar. Bildiğiniz gibi merkezi idarenin görevleri yerel yöneticilere aktarılıyor ve bu süreç devam ediyor. Bu konuda önemli mesafeler alındı ve il genel meclisleri de fonksiyon kazandı. Özel İdareler de çok önemli yetkiler alarak gelir kaynakları artırıldı. Umut ediyorum bu dönemde de bu kaynaklar şehrimize hizmet noktasında en iyi şekilde değerlendirilecek" dedi.

Tanılır, İl Genel Meclisi'nin yüzde yetmişinin değişmesi nedeniyle yeni meclise vizyon eğitimi verileceğini belirterek, bu seminerin üyelerin çalışmalarında daha iyi olması için katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.İl Genel Meclisi toplantısına, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Hüseyin Kürşat Kırbıyık ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Halil İbrahim Gök de katıldı.

Kahramanmaraş İl Genel Meclisi üyelik sayısı bu seçimlerde 3 kişi azaltılarak 44'ten 41'e düşürülürken, üyelerin ikisi de gazeteci. Meclis'te 33 AK Parti'li, 6 MHP'li ve 2 CHP'li üye bulunuyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 12:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?