1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

İl Sağlık Müdüründen davet

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr. Reha Hüdayioğlu, tüm vatandaşları kentin havasını korumaya ve dumansız yaşamı desteklemeye davet etti.

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan “Dumansız Hava Sahası” çalışmaları kapsamında Özel İdare İş Merkezi Önünde stant açılarak, vatandaşlara sigaranın zararları ve sigarasız, solunabilir temiz havanın önemi anlatıldı.

Çalışmalar hakkında bilgiler veren İl Sağlık Müdürü Dr. Reha Hüdayioğlu, çocuklara bırakılabilecek en büyük mirasın temiz bir hava olduğunu söyledi. Türkiye’de yıllarca sigara konusunda duyarsız kalındığını ve kapalı alanlarda sigara içildiğini vurgulayan Hüdayioğlu, bundan sonra yapılacak çalışmalarla, gelecek nesillere daha refah bir ortam bırakılacağını kaydetti.

Sigaranın zararlarını anlatan Hüdayioğlu şöyle konuştu:

“Sigara ve tütün ürünlerinin dumanına maruz kalmak, sağlık için ciddi tehlikeler oluşturur ve bu dumana maruz kalmanın güvenli bir düzeyi yoktur. Tıbbi ve bilimsel araştırmalar, tütün dumanının akciğer kanseri, kalp hastalıkları, astım krizleri, çocuklardaki solunum yolları hastalıkları ve akciğer yetmezliği gibi ciddi hastalıklara yakalanma tehlikesini arttırdığını ve ani bebek ölümlerine neden olabildiğini göstermektedir. Çıkarılan bu yasa, tüm bu nedenlerden dolayı, gelecek on yıl içerisinde binlerce kişinin yaşamını kurtarmayı, ciddi hastalıkları önlemeyi ve kapalı mekânların herkesin rahatlıkla çalışabileceği ya da ziyaret edebileceği daha temiz ve sağlıklı yerler olmasını sağlayacaktır. Dumansız ve sağlıklı bir hayat için tüm Kahramanmaraşlı hemşerilerimin şehrimizin havasını korumaya ve dumansız yaşamı desteklemeye davet ediyorum.”

Daha sonra İl Sağlık Müdürlüğü tarafından açılan stantta, çok sayıda vatandaşa görevliler tarafından bilgiler aktarıldı. Vatandaşlara, araç ve iş yeri sahiplerine ” Dumansız Hava Sahası” konusunu içeren değişik ürünler dağıtarak halkın dikkatinin çekilmesi sağlandı.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 17:53:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?