6
Mayıs
2024
Pazertesi
KAHRAMAN MARAŞ

İlk balonlu operasyon

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi Hanefi Öksüz Kardiyoloji Merkezi'nde ilk kez gerçekleştirilen balonlu operasyonla, 3 hastanın tıkanan kalp damarları açıldı. 

Ankara İbn-i Sina Hastanesi'nde görevli 4 profosörün de katıldığı operasyonun başarılı geçtiği belirtildi. Operasyonu gerçekleştiren KSÜ Tıp Fakültesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cemal Tuncer, 44 yaşındaki Bayram Güler isimli hastaya yapılan ilk operasyondan sonra yaptığı açıklamada, "Kalp romatizması nedeniyle, tıkanan damarları, burada gördüğünüz balon sistemi ile hastayı genel anesteziye almadan, uyanıkken ameliyata sokmadan balonla açtık" dedi. 

Bu işlemin şimdiye kadar Kahramanmaraş bölgesinde ilk defa yapıldığına ve bunun da önemli bir aşama olduğuna dikkat çeken Tuncer, "Bundan sonra da burada bu gibi operasyonları devam ettireceğiz. Bu operasyonun en büyük özelliği hasta anesteziye girmiyor ve göğsü yarılmıyor. Dikiş falan yok. Şimdi hastamız konuşarak çıktı. 1 gün hastanemizde kaldıktan sonra taburcu olacak. Merkezimiz adına bu önemli bir aşamadır. Bundan sonra bu gibi hastaların başka hastanelere gitmelerine gerek kalmayacaktır" şeklinde konuştu.
Bayram Güler adlı hasta ise, operasyon sırasında hiçbir şey hissetmediğini belirterek, "Ameliyata biraz korku ile girmiştim. Ancak hiçbir şey hissetmedim. Çok kısa sürede gerçekleşti. Şimdi gayet iyiyim. Yarın evime gideceğim" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2006 Cumartesi 15:34:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?