1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

İş adamlarından K.Maraş'a çıkartma

Arjantinli işadamı Paplo Leonardo Marcilio, Türkiye'yi tahmin ettiklerinden ve anlatılanlardan çok farklı bulduğunu belirterek, "Fiyat ve kaliteyi tutturduğumuzda sizinle çok güzel işler yapabiliriz" dedi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) İstanbul'da düzenlediği 'Dünya Ticaret Köprüsü' projesine katılan Arjantinli ve Paraguaylı işadamları Kahramanmaraş'a geldi.

Kahramanmaraş Lider İşadamları Derneği'nin (KALİDA) davetlisi olarak kente gelen Güney Amerikalı işadamları Türkiye'yi çok beğendiklerini söyledi. Gördükleri misafirperverlikten dolayı şaşkınlıklarını gizleyemeyen Arjantin ve Paraguaylılar, çeşitli sektörlerde ortak yatırım yapmaya hazır olduklarını söyledi.

EDO Markasi Cafe'de onurlarına verilen kahvaltıya katılan Arjantin ve Paraguaylılar, burada KALİDA üyesi işadamlarıyla bir araya geldi. Gelen konukları Kahramanmaraş'ta misafir etmekten dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen KALİDA Yönetim Kurulu Üyesi Ali Çiçekçi, TUSKON'un organizatörlüğünde düzenlenen Dünya Dış Ticaret Köprüsü'nün önemine değindi. Bu kapsamda şehre gelen Arjantin ve Paraguaylılar ile ticaret konusunda da görüşmeler yapacaklarını söyleyen Çiçekçi, böylece şehri de tanıtmış olacaklarını
sözlerine ekledi.

Tarımdan inşaat sektörüne kadar birçok alanda faaliyet gösteren yabancı işadamı ve iş kadınları, yaptıkları konuşmalarda Türkiye'de gördükleri ilgiden çok etkilendiklerini söyledi.

Toplantıda konuşan Arjantinli işadamı Paplo Leonardo Marcilio, Türkiye'nin geliştiğini gördüklerini, bunun da kendilerine örnek olduğunu vurguladı. Marcilio, Türkiye'yi beklediklerinden çok daha gelişmiş ve modern bulduğunu kaydederek, "Geldiğimizde, tahmin ettiğimizden ve anlatılanlardan çok farklı bir Türkiye tablosuyla karşılaştık. Herkes çok samimi ve misafirperver. Sizleri de Latin Amerika'ya bekliyoruz. Gelin tanışalım, kardeş olalım ve ticaret yapalım. İnanıyorum ki fiyatı ve kaliteyi tutturduğumuzda çok güzel işler yapabiliriz" dedi.

Yabancı iş kadınlarından Liliana Nunez ise, Dünya Dış Ticaret Köprüsü sayesinde imkanları görmenin kendilerini mutlu ettiğini kaydederek, ortak iş yapmak için her zaman hazır olduklarını söyledi. Gladys Torres isimli iş kadını da Türkiye'den çok etkilendiklerini dile getirdi.

Türkiye'ye muhakkak tekrar gelmek istediklerini ve iş bağlantılarında bulunmak istediklerini söyleyen heyet, Türk işadamlarını da Latin Amerika'ya davet etti. Arjantin ve Paraguay'dan gelen ekip daha sonra Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır'ı makamında ziyaret etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2009 Cumartesi 17:02:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?