3
Mayıs
2024
Cuma
KAHRAMAN MARAŞ

İsimleri yan yana yaşayacak

Kahramanmaraşlı hayırsever Gümüşer ailesi, annelerinin ismini taşıyan Ayşe Gümüşer İlköğretim Okulu’nun bahçesine, gelinleri Habibe Gümüşer’in adına bir anaokulu yaptırıyor.

Kipaş Holding’in ortaklarından Gümüşer ailesinin Kahramanmaraş eğitimine sağladığı katkı devam ediyor. Bu güne kadar çok sayıda eğitim ve sağlık kuruluşunu kent insanının hizmetine sunan Gümüşer Ailesi, yeni bir anaokulu yapılması için kolları sıvadı.

Anneleri Ayşe Gümüşer adına geçmişte bir ilköğretim okulu inşa ettiren aile, şimdi de aynı okulun bahçesinde evin en büyük erkek çocuğu olan İmam Gümüşer’in eşi Habibe Gümüşer adına yüz öğrenci kapasiteli anaokulu yaptırıyor.
Okulun yapılması için ilk adım bu gün valilik makamında düzenlenen protokolle atıldı. Törende konuşan Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, hayırsever işadamları ile imzaladıkları okul protokollerine 2012 yılında da devam ettiklerini belirterek, Gümüşer ailesine teşekkür etti.

Geçmişte imzalanan okul protokollerinin tek tek hayata geçtiğini ifade eden Kocatepe, şöyle konuştu:

“Bu gün 2012 yılının ilk protokolünü Gümüşer ailesiyle imzalıyoruz. Kahramanmaraş milli eğitimine, okul öncesi eğitime bir anaokulu yaparak katkıda bulunacaklar. Şu anda eğitim veren Ayşe Gümüşer ilköğretim okulumuzun bahçesine 100 öğrencilik bir anaokulunu yapıp bize hibe edecekler. Bunun protokolünü imzaladık hayata geçirdik. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Okulumuz Habibe Gümüşer Anaokulu ismini taşıyacak. Ayşe Gümüşer ile ismi orada yan yana yaşayacak. İnşallah bu okulumuz 2012-2013 eğitim-öğretim yılına yetişecek ve anne gelin isimler yan yana yaşayacak. Bundan sonra da Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizin katkılarının devam etmesini temenni ediyoruz.”

Kipaş Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Halil İbrahim Gümüşer ise eğitime sağlayacakları katkının bundan sonra da devam edeceğini söyledi. Holding olarak bu güne kadar 9 hayır tesisi yaptırdıklarını işaret eden Gümüşer, “Bizim arzumuz memleketimizde yapılan her güzel şeyin devam etmesidir. İmam Gümüşer ağabeyimiz ailemizin en büyüğüdür. Yengemizin adına annemizin yanında bir anaokuluna başlamak fikri ondan geldi. Sayın valimizin teşvikiyle bu gün ilk adımı atıyoruz. İnşallah bu yıl içerisinde başlayıp bitireceğiz. Kipaş ailesi olarak daha güzel şeylere imza atmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Daha sonra Vali Şükrü Kocatepe, Vali Yardımcısı Ahmet Turgay İmamgiller, İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan, İmam ve Halil İbrahim Gümüşer kardeşler okulun yapılması için hazırlanan protokolü imzaladılar.

iha
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2012 Cuma 18:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?