1
Mayıs
2024
Çarşamba
KAHRAMAN MARAŞ

İskele çöktü: 2 yaralı

Kahramanmaraş Belediyesi hizmet binası inşaatında iskelenin göçmesi sonucu 2 işçi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş Belediyesi'nin Azerbaycan Bulvarı üzerindeki yeni hizmet binası inşaatında göçük meydana geldi. İnşaatı devam eden bloklar arasındaki beton dökülen iskelenin aniden çökmesi sonucu yaklaşık 13 metrelik iskeleden aşağıya düşen ve göçük altında kalan Selahattin Kurt ve Ramazan Fırat adlı işçiler yaralandı.

Olay yerine hemen 112 ilk yardım ekipleri, polis ve itfaiye ekipleri çağırılırken, sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından yaralılar Kahramanmaraş Yenişehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Daha sonra inşaattaki diğer çalışan işçiler toplanarak göçük altına işçi kalıp kalmadığı tespit edildi.

İnşaatta çalışan işçilerden Muzaffer Bolluk, çalıştıkları sırada birden bir gürültü duyduklarını, olay yerine geldiklerinde ise iki arkadaşlarının yaralı olduğunu gördüklerini söyledi.

Hemen arkadaşlarının yaralılara yardım ettiğini kaydeden Bolluk, "Şimdi nasıl olduğunu bende bilmiyorum. Ben binanın öbür tarafında çalışıyordum. Bu sırada bu tarafta kalıbın birden çöktüğünü hissettik, duyduk, gördük yani. O anda indik aşağıya, iki arkadaşımızın kalıpla birlikte aşağı düştüğünü gördük. Arkadaşlarımızdan hemen müdahale eden oldu, yardım edip çıkardılar. Bu arada ambulans geldi. Neden kaynaklandığını şu an için bilemiyoruz. Direk pimleri kesmiş olabilir. Altındaki kolon kırılmış olabilir, yani basınca dayanamamış olabilir. Başka bir ihtimal yok. Yükseklik yaklaşık 13-14 metre, onlarda üstte beton döküyorlardı" dedi.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 17:29:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?